Cum sa scapam de daunatori fara sa distrugem planeta

daunatoriExista aproximativ intre 50 si 60 de milioane de specii de insecte pe pamant – si exista doar o mie de specii daunatoare- mai bine de 50% dintre aceste specii daunatoare prezinta deja o rezistenta la OTRAVURILE noastre periculoase, sintetice si volatile. In fiecare an pierdem accidental intre 25 000 si 100 000 de specii de insecte, plante si animale datorita “amprentei umane”. Dar, dupa ce am otravit intreaga planeta si am contaminat orice forma de viata de-a lungul a 60 de ani, cu aceste otravuri periculoase si ineficiente, nici macar nu am reusit sa tinem sub control aceste specii de daunatori, cu atat mai putin sa le eliminam, si in fiecare an folosim (gresit) tot mai multe OTRAVURI in incercarea noastra de-a le tine sub control. Cu toate ca poluarea aceasta e inutila si foarte costisitoare, pierdem anual, din ce in ce mai multe recolte si vieti in detrimentul miilor de insecte distrugatoare.

Pierdem un razboi impotriva acestor daunatori din incapatanarea noastra de a utiliza doar aceste pesticide otravitoare si ingrasaminte artificiale. A existat chiar o severa “secatuire a informatiei” – un declin mondial in agricultura, mai ales in cercetarea si siguranta productiei, un control mai eficient al daunatorilor de la aparitia pesticidelor sintetice otravitoare si ingrasamintelor artificiale. Ne aflam in ziua de azi ca ne taram ca si niste lemmingi spre mare insistand ca e “calea cea buna”. Cea mai mare provocare pe care o infrunta umanitatea in acest secol este necesitatea noastra de a dubla productia globala de hrana, cu mai putin pamant, mai putina apa, mai putin hranitor, mai putina stiinta, secete dese, din ce in ce mai multe contaminari si permanenta ascensiune a distrugerilor cauzate de daunatori.

Un studiu arata ca 70 000 de copii din USA au fost expusi direct la otraviri cu pesticide in gospodaria proprie. Cel putin 2 studii aprofundate explica relatia dintre rata bolnavilor de autism si pesticide (D”Amelio 2005; Roberts EM 2007 ). Se estimeaza ca numai in Statele Unite 300 000 de fermieri sufera anual de otravire acuta cu pesticide – desi nu se fac cercetari asupra contaminarii cronice cu pesticide.

Nu exista niciun motiv pentru a va otravi cu pesticide pe dumneavoastra sau familia dumneavoastra, cu atat mai putin sa aveti probleme cu daunatorii.

Sursa: http://www.stephentvedten.com

Articolul precedentNoile vedete – pungute biodegradabile
Articolul următorProduse Bio

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente