Cum se poate dezvolta Delta Dunarii

Nou termen de depunere a dosarelor pentru administrarea ariilor protejate
Cum se poate dezvolta Delta Dunarii
Cum se poate dezvolta Delta Dunarii

George Brezoi, ministru secretar de stat in cadrul Departamentului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, a discutat, la Tulcea, cu vicepresedintele Consiliului Judetean Tulcea, Vasile Strat, cu prefectul Marin Badita, cu guvernatorul ARBDD, Lucian Simion, dar si cu operatori in turism. Acesta a vorbit despre importanta clusterelor (forme de asociere intre parteneri din mediul public sau privat cu un scop comun). Pentru o mai buna functionare a sistemului de promovare turistica, in Romania urmeaza sa fie constituita o organizatie de turism (pe modelul Organizatiei Mondiale de Turism). Brezoi a vorbit despre importanta promovarii Deltei Dunarii ca un produs turistic si despre faptul ca studiile arata ca turistii cauta din ce in ce mai mult sa se intoarca in natura.

Prefectul judetului, Marin Badita, a precizat, in cadrul sedintei, ca ar fi necesare anumite facilitati fiscale. „Trebuie sa cream sansa dezvoltarii unor activitati sustenabile. Cred ca este important sa sprijinim investitorii autohtoni din Delta Dunarii“, a spus el. In acest sens, secretarul de stat George Brezoi a vorbit despre o serie de facilitati pentru investitorii in turism. La momentul de fata, sunt operabile programe finantate cu fonduri europene pentru asigurarea de locuri de munca (in limita unui salariu de 900 de lei pentru cei cu studii medii si de 1.300 de lei pentru cei cu studii superioare – pentru o perioada de 6-12 luni), dar si programe pentru debutanti sau pentru firme de tip start-up. „Pe viitor avem in lucru o serie de propuneri pentru acordarea unor ajutoare de stat pentru investitiile noi din turism: reduceri de taxe si impozite pe trei ani.

Pentru primul prag, investitii de 500.000 de euro – 1 milion de euro, luam in calcul o reducere de 50% a impozitului de profit si a asigurarilor datorate de angajator, pentru investitiile de 1-5 milioane de euro – procentul ajunge la 75%, iar la cele de peste 5 milioane de euro – 100%“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *