Cum se va face recensamantul cainilor si cum se va realiza microciparea la Oradea

Cum se va face recensamantul cainilor si cum se va realiza microciparea la Oradea
Cum se va face recensamantul cainilor si cum se va realiza microciparea la Oradea

Pe 15 iulie, incepe recensamantul cainilor din municipiu, motiv pentru care Primaria Oradea a anuntat cum se va desfasura efectiv inventarierea, respectiv microciparea animalelor.

Pentru inceput, delegatii Directiei Tehnice, ai Politiei Locale vor iesi pe teren impreuna cu medicii veterinari in doua echipe.

“O echipa va incepe recensamantul si microciparea cainilor in Cartierului Iosia – case (str. Coriolan Hora, Densusianu, Henrik Ibsen, Lapusului etc) si va veni inspre centru. Cealalta echipa va incepe actiunea din Cartierul Podgoria (str. Facliei, Fagetului, Piatra Craiului, Adevarului etc), iar apoi se va indrepta spre centru. Actiunile se vor desfasura dupa-masa, astfel incat cetatenii sa poata fi gasiti acasa”, se arata intr-un comunicat al municipalitatii.

In cadrul inventarierii, vor fi colectate date gen rasa, talia, sexul, culoarea, varsta si situatia cainelui (microcipat, sterilizat). Pe baza acestor informatii, Primaria va realiza apoi o baza de date cu situatia cainilor din municipiu, pe care o va si gestiona.

Reprezentantii municipalitatii au detaliat si cum se va face, ulterior, microciparea patrupedelor.

“Microciparea se va face subcutanat, fiind introdus un dispozitiv electronic de dimensiuni foarte reduse (cat un bob de orez), cu un cod unic, pe baza caruia orice caine va putea fi identificat. Aceasta operatiune nu presupune suferinta sau stres pentru animal, ea se realizeaza foarte rapid (sub 1 minut). Microciparea este gratuita, ea nu presupune nici un cost din partea proprietarului de caine”, mai arata comunicatul.

Primaria Oradea face un apel catre toti detinatorii de caini in vederea cooperarii cu echipele din teren. Cetatenii care nu vor fi gasiti la domiciliu vor gasi o instiintare, in care se va mentiona obligatia de a se prezenta la unul din cele doua corturi amenajate de municipalitate: unul in cartierul Podgoria – zona centrala si unul in Parcul Ghioceilor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente