Premii, excursii si colectare de PET-uri de Ziua Dunarii

Premii, excursii ?i colectare de PET-uri de Ziua Dun?rii
Premii, excursii si colectare de PET-uri de Ziua Dunarii
Premii, excursii si colectare de PET-uri de Ziua Dunarii

Pe 29 iunie se sarabatoreste Ziua Dunarii in toate tarile pe unde trece fluviul * la Braila, evenimentul este marcat prin mai multe actiuni ce au in prim-plan elevi si studenti

Prefectura Braila gazduieste, astazi, festivitatea de premiere a concursului „Balta Mica a Brailei prin ochii copiilor”. Este punctul final al unei intreceri derulate pe durata a doua luni, in care echipe de elevi din cadrul mai multor scoli din judetul Braila si Ialomita au cutreierat privalurile Baltii, pentru a se documenta si a realiza fotografii. Au participat cate trei echipaje a cate cinci copii de la scolile din Tacau, Marasu, Magureni, Chiscani, Giurgeni si de la Scoala „I.L.Caragiale” si Liceul Nicolae Iorga” din municipiu. Fiecare echipaj a realizat cate cinci lucari de pictura-grafica, cinci fotografii, un reportaj literar si o lucrare stiintifica. Concursul a fost organizat de Administratia Parcului Natural „Balta Mica a Brailei”, Agentia pentru Protectia Mediului, Inspectoratul Scolar Judetean si Muzeul Brailei. Jurizarea a fost realizata de o comisie a Inspectoratului Scolar Judetean Braila, care a evaluat atat performanta individuala, cat si pe cea de grup.

Tot astazi, 28 iunie, Primaria municipiului Braila organizeaza, in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului, o plimbare pe Dunare cu nava „Lacu Sarat”. Excursia are scop educativ, reprezentantii APM sustinand la bordul navei, in fata copiilor participanti, mai multe prezentari privind importanta fluviului Dunarea in sustinerea biodiversitatii.

Ambele actiuni, atat premierea concursului derulat in Balta Mica a Brailei, cat si excursia cu nava „Lacu Sarat” sunt prilejuite de Ziua Dunarii, eveniment ce se sarbatoreste in fiecare an pe 29 iunie, in tarile prin care trece fluviul. Tot in cadrul actiunilor prilejuite de Ziua Dunarii, studentii Facultatii de Inginerie Braila au derulat activitati de colectare a deseurilor PET si marcare a traseelor turistice din PN „Balta Mica a Brailei”, in perioada 24-28 iunie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *