CE propune ca proprietarii de nave de mari dimensiuni sa monitorizeze emisiile anuale de CO2

 CE propune ca proprietarii de nave de mari dimensiuni sa monitorizeze emisiile anuale de CO2
CE propune ca proprietarii de nave de mari dimensiuni sa monitorizeze emisiile anuale de CO2

Comisia Europeana (CE) a propus o legislatie care va obliga proprietarii de nave de mari dimensiuni ce folosesc porturile din Uniunea Europeana (UE) sa monitorizeze si sa raporteze emisiile anuale de dioxid de carbon (CO2) ale navelor in vederea vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera generate de sectorul transporturilor maritime, informeaza un comunicat de presa.

De asemenea, Comisia a publicat o comunicare care stabileste strategia sa pentru abordarea si reducerea acestor emisii, de preferinta prin intermediul unor masuri la nivel mondial.

Connie Hedegaard, comisarul european pentru politici climatice, a declarat: “Astazi stabilim un curs clar in directia reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera generate de sectorul maritim. Sistemul de monitorizare al UE va conduce la beneficii economice si de mediu pentru sectorul transportului maritim, prin cresterea gradului de transparenta privind emisiile si prin crearea unui stimulent pentru reducerea emisiilor de catre armatori. Aceasta initiativa este in deplina concordanta cu cele mai recente propuneri la nivel mondial privind standarde de eficienta a combustibililor si masuri de piata, aflate in discutie in cadrul Organizatiei Maritime Internationale. Monitorizarea, raportarea si verificarea fiabila a emisiilor reprezinta o conditie prealabila esentiala pentru ca discutiile la nivel european si mondial privind obiectivele de reducere pentru acest sector sa se poarte in cunostinta de cauza”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente