Curatenia de Paste: 8.300 de kilograme de crengi si deseuri electronice adunate de Salprest

0
313

Firmele au aruncat calculatoarele vechi, iar albaiulienii care locuiesc la casa toate resturile vegetale ramase dupa iarna. De pe o singura strada au fost ridicate opt bascule de crengi uscate.curatenie de Pasti

Primaria municipiului Alba Iulia a colectat ieri si astazi 2.500 de kilograme de aparatele electrice uzate si nefolositoare, dar si 5.800 de kilograme crengi si gunoaie pe care albaiulienii le-au scos in fata portii. Mai ales firmele din municipiu au renuntat la deseurile electronice depozitate. Persoanele fizice au aruncat televizoarele vechi si gunoaiele stranse din curti si gradini in urma iernii.

Doua tone si jumatate de deseuri electrice

Campania „Marea debarasare”, care se desfasoara la nivel national a avut un start mai lent ieri, la Alba Iulia, cand mai ales firmele au scos in fata portii aparatele electronice pe care nu le mai folosesc. „Actiunea de ieri nu a fost un mare succes. Societatile comerciale din Alba Iulia au scos deseuri electronice iar albaiulienii doar televizoare vechi, masini de spalat sau monitoare. In zona industriala am ridicat si foarte multe gunoaie aruncate mai ales langa containere si amestecate si cu aparate electrice. Din pacate nu toata lumea a inteles ca deseurile electronice trebuie colectate in containerele galbene”, a spus Pavel Cimpoies directorul adjunct al Salprest Alba. In total deseurile electronice stranse de la utilizatorii casnici si privati au ajuns la doua tone si jumatate.

Aproape sase tone de deseuri adunate din curtile albaiulienilor

Astazi, mai ales albaiulienii, care locuiesc la casa s-au mobilizat si au curatat gradinile inainte de Paste. De pe mai multe strazi din municipiu au fost luate crengi uscate si alte obiecte de care albaiulienii au dorit sa scape. „Fata de ieri am ridicat o cantitate de deseuri aprope de trei ori mai mare. Se apropie sarbatorile de Paste si toata lumea face curat. Am ridicat tot felul de gunoaie, mai ales resturi vegetale”, a spus Pavel Cimpoies. Cei mai harnici s-au dovedit locuitorii de pe strada 1 Decembrie 1918, de unde lucratorii de la Salprest au incarcat opt bascule de crengi uscate.

„In fiecare an inainte de Florii curat gradina. E bine ca anul acesta se ridica resturile uscate si ca nu trebuie sa le dam foc in curte. Facem curatenie de Paste, sa fie gospodaria frumoasa si inverzita”, a spus Gheorghe Stanea, de 54 de ani din Alba Iulia. Cantitatea de gunoaie stranse de Salprest este de 5.800 de kilograme. „Noi am reusit sa calculam deocamdata doar deseurile pe care le-am ridicat din fata curtilor si de la societatile comerciale. Mai trebuie sa ridicam in acesta seara si gunoaiele de la containerele din oras”, a mai spus directorul adjunct al Salprest.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.