Curatenia de Primavara – 10 ani de curatenie in Gradina Botanica Bucuresti!

Curatenia de Primavara – 10 ani de curatenie in Gradina Botanica Bucuresti!
Curatenia de Primavara – 10 ani de curatenie in Gradina Botanica Bucuresti!

In zilele de 4 si 5 aprilie 2015, Asociatia Team Work ii invita pe toti iubitorii mediului inconjurator sa participe la cea de-a 10-a editie a „Curateniei de Primavara”, pentru a aniversa impreuna, in stilul specific noua, 10 ani de voluntariat in Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti, partener al proiectului din anul 2006.

Deoarece vremea nefavorabila nu ne-a permis sa putem organiza si in weekend-ul 28, 29 martie prima parte a „Curateniei de Primavara 2015”, Asociatia Team Work si-a propus ca pe 4, 5 aprilie sa intruneasca participanti cat pentru toate cele 4 zile, respectiv aproximativ 400 de voluntari. Alaturi de acestia dorim sa desfasuram, asa cum facem in fiecare an, activitati de ecologie precum gr eblatul frunzelor, taiatul lastarisului, adunarea selectiva a deseurilor si, mai ales, sa ne bucuram impreuna de implinirea celor 10 ani de existenta ai proiectului. Evenimentul se va desfasura intre orele 10.00-15.00, in arii ale Gradinii Botanice care vor fi anuntate in fiecare dimineata.

Inscrierea la „Curatenia de Primavara 2015” se face prin intermediul completarii formularului de pe blog-ul Team Work: blogteamwork.blogspot.ro, care este deschis pana vineri, 3 aprilie, inclusiv. Participantii trebuie sa aiba varsta minima de 14 ani.

Fiecare zi a celei de-a 10-a editii a evenimentului se va incheia cu surprize pentru a rasplati efortul depus din partea voluntarilor participanti si, mai ales, entuziasmul si implicarea de care dau dovada de fiecare data. In plus, atat pe 4, cat si pe 5 aprilie, la intrarea in Gradina Botanica va fi amplasat un stand de donatii cu obiecte handmade realizate de catre membrii Team Work. Banii stransi ulterior vor fi utilizati in amenajarea Gradinii din Carti, un nou spatiu destinat tinerilor, unde acestia sa poata citi, invata si lucra intr-un cadru natural.

Va asteptam sa aniversam impreuna de 10x Curatenia de Primavara in Gradina Botanica Bucuresti!

Sponsor: Stanleybet Romania

Sustinatori: Badabum.ro, in/PACT, Editura Litera, Locked In, King, Perso.ro, Work Storey

Parteneri media: StartUB.unibuc.ro, GreenReport.ro, buzzcamp.ro, InfoMediu.eu, Gratuitor.ro, Calendarevenimente.ro, Decosieco.ro, OnlineGallery, Inparc.ro, Blogunteer.ro

Partener institutional: Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti

„Curatenia de Primavara in Gradina Botanica” este un eveniment organizat de Asociatia Team Work din 2006, in parteneriat cu Gradina Botanica Bucuresti; face parte dintr-un proiect mai amplu, „Gradina Botanica – Gradina Orasului Meu”, alaturi de „Vanatoarea de Comori in Gradina Botanica”, „Curatenia de Toamna”, „Gradina Bunicii” (premiul „Spatii Verzi MOL 2011” pentru proiectul cu cele mai spectaculoase rezultate din programul „Spatii verzi Urbane 2011”) si „Gradina Copiilor” (proiect finantat prin programul „Spatii verzi Urbane 2012”). De asemenea, in anul 2012, Asociatia Team Work a castigat Premiul I la Gala Societatii Civile, Sectiunea Protectia Mediului, pentru Curatenia de Toamna 2011. In perioada 2007-2010 proiectul a fost implementat si in gradinile botanice din Craiova si Cluj-Napoca. Proiectul isi propune sa aduca gradina botanica mai aproape de comunitate prin implicarea sa in activitati care sa creeze sau sa consolideze legatura dintre acestea, dezvaluind beneficiile pe care un spatiu verde, dublat de latura educativa, le poate aduce dezvoltarii personale si comunitare. Pana in prezent peste 4000 de voluntari au luat parte la evenimentele organizate de Asociatia Team Work in Gradina Botanica.

Asociatia Team Work este o organizatie non guvernamentala, non-profit de tineret axata pe invatare prin management de proiect, facilitand acumularea de catre tineri, prin activitati de voluntariat, a experientei necesare incadrarii eficiente pe piata muncii. Scopul organizatiei este acela de a promova in randul tinerilor o atitudine pozitiva fata de voluntariat si munca in echipa, de a ii ajuta sa se familiarizeze cu diverse medii organizationale prin desfasurarea de proiecte si de a valoriza practic cunostintele teoretice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *