Curatenia ecologica cu ajutorul articolelor de uz casnic

Curatenia ecologica cu ajutorul articolelor de uz casnic
Curatenia ecologica cu ajutorul articolelor de uz casnic

Otetul, sucul de lamiie si bicarbonatul de sodiu sint trei substante dintre cele mai accesibile cu care, fara a dauna sanatatii si mediului inconjurator, se poate mentine perfect curatenia in gospodaria casnica, se poate lustrui, deodora si dezinfecta aproape orice suprafata in casa.

Sucul de lamiie poate lustrui metalele, improspata aerul in camara, poate sa va ajute sa scapati de sedimentele formate de apa, curata sticla. Acidul citric, de asemenea, va ajuta sa scapati de petele de pe haine, mobila si alte suprafete.

Otetul nu miroase atit de placut, dar din cauza aciditatii va poate ajuta sa scapati de sedimentele formate de apa si de mucegai, curata chiuvete si pardoseli si chiar izgoneste musculitele de fructe (lasati doar un mic recipient cu otet deschis la bucatarie).

Bicarbonatul de sodiu in forma pura sau in amestec cu apa formind o pasta indeparteaza murdaria persistenta de pe ustensilele de bucatarie, cuptoare, bai si blaturi. In plus, o cutie cu bicarbonat de sodiu in camara, sub chiuveta sau in frigider absoarbe foarte bine mirosurile.

Coca-Cola functioneaza foarte bine indepartind murdaria de pe placile de gresie si faianta. In genere, este un lucru minunat pentru curatarea bateriilor auto oxidate si lustruirea detaliilor de crom.

Exista, de asemenea, alte aplicatii ale acestui lichid. Puteti fierbe cola intr-o cratita cu resturi de alimente arse pentru a curata vasul.

Folia de aluminiu. Umpleti un recipient mare cu apa clocotita, adaugati un pic de praf de bicarbonat de sodiu si puneti in interior o bucata mare de folie de aluminiu usor mototolita. Aruncati in interior obiecte din argint si asteptati citeva minute, apoi miscati recipientul pentru a va asigura ca toate obiectele de argint au intrat in contact cu folia. Ca urmare decolorarea si opacitatea argintului vor disparea intr-un mod miraculos! Trebuie de remarcat faptul ca folia de aluminiu de o calitate mai buna actioneaza mai bine decit cea ieftina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *