Perdele forestiere pe drumurile din Maramures

Perdele forestiere pe drumurile din Maramure?
Perdele forestiere pe drumurile din Maramures
Perdele forestiere pe drumurile din Maramures

Mai multe drumuri din Maramures vor fi marginite de perdele forestiere. Totul, in baza unui program national, care va incepe in primavara acestui an. Scopul plantarilor de arbori pe marginea drumurilor este de a le proteja impotriva mai multor factori daunatori.

Intr-o prima etapa, la nivel national, vor avea loc plantari de arbori pe o lungime de 870 de kilometri, a declarat ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga. „La nivel national, sunt necesari 1.700 de kilometri de perdele forestiere de-a lungul drumurilor nationale si judetene. In prima etapa, a fost aprobat Programul national de realizare a perdelelor forestiere a autostrazilor si drumurilor nationale, pentru 870 de kilometri. Pentru acestea avem intocmite studiile de fezabilitate si avem fondurile necesare”, a afirmat Lucia Varga. Sumele alocate pentru acest an se ridica la 30 milioane de lei. Ministrul a mai spus ca programul va include, in etapa a doua, plantarea de perdele forestiere si de-a lungul drumurilor judetene.

# „Nu a fost finalizata lista cu drumurile”

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Zamfir Ciceu, a declarat ca programul este binevenit. „Specialistii isi vor spune cuvantul in legatura cu zonele unde sunt necesare plantarile de arbori in Maramures. Aceste perdele forestiere vor avea rol de protectie”, a declarat Ciceu. Seful Directiei Regionale a Drumurilor si Podurilor Cluj din subordinea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, Eugen Cecan, a confirmat, la randul sau, ca in Maramures exista multe zone in care urmeaza a fi amplasate perdelele forestiere. „Este vorba despre un program national care va demara in primavara si cu siguranta va cuprinde si Maramuresul. Este vorba despre niste perdele de protectie, amplasate in zonele periculoase. E 58 ar putea fi unul dintre drumurile pe care sa fie amplasate astfel de perdele forestiere. Deocamdata, nu a fost finalizata lista cu zonele in care vor avea loc plantari de arbori”, a declarat Eugen Cecan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *