Curele drastice de slabire forteaza celulele creierului sa se autodevoreze

0
309
Curele drastice de slăbire forţează celulele creierului să se autodevoreze
Curele drastice de slabire forteaza celulele creierului sa se autodevoreze

Asemeni altor parti ale corpului omenesc, celulele creierului incep sa se autodevoreze ca ultima alternativa de sursa de energie pentru a combate infometarea, potrivit unui studiu efectuat de cercetatori americani, citat miercuri de The Daily Telegraph.
Drept raspuns, corpul produce acizi grasi, care amplifica senzatia de foame din creier si ne sporesc impulsul de a manca. Cercetatori de la Albert Einstein College of Medicine din cadrul Yeshiva University din New York au afirmat ca aceste descoperiri ar putea conduce spre noi cure de slabit cu suport stiintific.
Teste efectuate asupra unor soareci au aratat ca oprirea celulelor creierului din a se manca intre ele – proces cunoscut sub numele de autofagie – a impiedicat nivelurile de foame sa creasca in replica la infometare. Schimbarea chimica din creierele lor i-a facut pe soareci sa devina mai usori si mai subtiri dupa o perioada de ‘postit’, au explicat cercetatorii in publicatia Cell Metabolism.
‘Pentru reglarea apetitului, este nevoie si de o cale prin care fiecare celula sa participe la un fel de proces de menaj intern’, a explicat Doctorul Rajat Singh, care a condus studiul. ‘Tratamentele ce vizeaza gasirea acestei cai v-ar putea ajuta sa va simtiti mai putin infometati si sa ardeti mai multe grasimi – o buna modalitate de a mentine un echilibru energetic intr-o lume in care caloriile sunt ieftine si destule’, a conchis el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.