Curs despre politici de recilare pentru jurnalistii bucuresteni

0
308

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), in parteneriat cu Recolamp au oferit ocazia jurnalistilor din Bucuresti sa invete mai mult despre protectia mediului si reciclarea deseurilor in Romania. Astfel, cursul numit „Protectia mediului in presa: cum sa scrii despre politici de reciclare”, adresat jurnalistililor de mediu, a fost sustinut de trainerii olandezi Michel Jehae si Gaston Doreen. Cei doi au o experienta de 20 de ani in domeniul „comunicarii verzi”, lucrand atat ca jurnalisti, cat si ca ofiteri de presa si consultanti in domeniul protectiei mediului in Olanda, atat pentru organizatii non-guvernamentale cat si pentru autoritatile publice.

Participantii la curs au avut posibilitatea de a discuta cu cei doi traineri despre principalele provocari ale jurnalistului de mediu din Romania si despre cum pot fi ele depasite, despre cele mai relevante subiecte de mediu si cum sunt acestea abordate in Olanda, dar si despre multe alte teme legate de jurnalismul de mediu.

Cu ocazia acestui curs, CJI si Recolamp au lansat si concursul pentru cel mai bun jurnalist de mediu in 2009. In luna februarie a anului viitor, 5 jurnalisti de mediu din Romania vor participa la un study tour la Amsterdam. Acestia vor fi selectati de un juriu, in urma materialelor trimise in concurs.

Sursa: Infomediu Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.