Plan de actiune pentru protejarea resurselor de apa ale Europei

Plan de actiune pentru protejarea resurselor de apa ale Europei

Comisia Europeana a lansat un plan de actiune pentru protejarea resurselor de apa ale Europei. Este vorba de o strategie vizand asigurarea disponibilitatii unei ape de calitate, in cantitati suficiente, care sa raspunda nevoilor populatiei, economiei si mediului.

In ciuda progreselor inregistrate in ultimii ani, calitatea apelor din UE lasa de dorit. Nici in ceea ce priveste cantitatea de apa disponibila nu stam mai bine: deficitul de apa devine o problema din ce in ce mai raspandita in Europa, in vreme ce un numar prea mare de state membre se confrunta cu tot mai multe fenomene extreme, cum ar fi inundatiile.

Trebuie sa ne intensificam eforturile pentru a rezolva problemele vechi si noi, in special poluarea apei, captarea apei pentru agricultura si productia de electricitate, utilizarea terenurilor si efectele schimbarilor climatice. Sunt necesare masuri consolidate pentru a ajuta UE sa isi protejeze resursele de apa si sa imbunatateasca eficienta utilizarii resurselor sale (inclusiv a apei).

Janez Potočnik, comisarul pentru mediu, a declarat: „Acest plan de actiune arata ca avem o buna intelegere a problemelor cu care ne confruntam si ca dispunem de o baza solida pentru a le aborda. A venit momentul sa trecem la actiune pentru a beneficia pe deplin de legislatia noastra si a deschide calea unor solutii inovatoare la nivel strategic si la nivel practic in acest sector. Este necesar un echilibru durabil intre cererea si oferta de apa, luand in considerare nevoile populatiei si pe cele ale ecosistemelor naturale pe care se bazeaza aceasta.”

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente