Electricitate din reziduuri

Electricitate din reziduuri

La Sacueni se va produce energie curata, prin realizarea unei instalatii care va genera curent electric din biomasa.

Rezidurile de origine animala si agricola vor genera electricitate, in cadrul unui proiect al Consiliului Judetean Bihor. Administratia judeteana s-a asociat cu orasul Sacueni si comuna Diosig pentru realizarea acestui deziderat. Astfel a rezultat Asociatia de Dezvoltare Intercomunitata Ecoland Bihor. Proiectul a primit deja unda verde pentru o finantare europeana, in limita a 17.036.444 de lei noi, din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Instalatia electrica de la Sacueni se va baza pe biomasa provenita de la trei ferme mari din zona si de la exploatatiile agricole. Inclusiv stiuletii de porumb vor fi folositi pentru a produce electricitate. Prin folosirea resurselor regenerabile, proiectul va contribui la diminuarea dependentei fata de combustibilii fosili, protejand, mediul inconjurator de emisiile poluante.
CJ Bihor vine cu un aport de 80.300 de lei la patrimoniul asociatiei, iar cele doua administratii locale cu cate 300 de lei. Vineri, CJ Bihor a operat o serie de modificari ale actului constitutiv si statutului ADI Ecoland Bihor, presedintele Cornel Popa fiind imputernicit sa reprezinte judetul Bihor in Adunarea Generala a Asociatiei. Popa este presedintele AGA. Din AGA mai fac parte vicepresedintii CJ, Ioan Mang si Alexandru Kiss, primarul si viceprimarul orasului Sacueni – Beres Csaba, respectiv Csuka Jozsef-Gyorgy, primarul si viceprimarul comunei Diosig – Mados Attila Ferencz, respectiv Constantin Sabau. Consiliul Director este format din trei persoane: Kiss, Beres si Mados.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente