„Daca nu conserva biodiversitatea, Europa ar putea plati 1,1 trilioane de euro anual”

Organizatia World Wide Fund for Nature solicita Uniunii Europene sa adopte masuri clare privind conservarea biodiversitatii, in caz contrar Europa va trebui sa suporte costuri de 1,1 trilioane de euro anual, se arata intr-o comunicare a Comisiei Europene, citata de Agerpres. Initiativa WWF survine in contextul in care 2010 este desemnat Anul International al Biodiversitatii.biodiversitate

„Tendinta actuala a pierderilor de biodiversitate este de o suta pana la o mie de ori mai mare decat limita normala, ceea ce inseamna ca nu mai este timp pentru cautarea de alternative si de formulari ambigue: Uniunea Europeana trebuie sa dea dovada de ambitie si implicare, pentru a putea garanta conservarea capitalului natural si faptul ca acesta va putea furniza beneficii sociale si economice generatiilor viitoare. Trebuie sa ne propunem sa stopam pierderea biodiversitatii si sa refacem serviciile de mediu in cadrul Uniunii Europene, nu daca va fi posibil, ci neaparat pana in 2020′, a afirmat Andreas Baum=FCller, responsabil de politicile privind biodiversitatea in cadrul Biroului de Politici Europene al WWF”, a declarat un responsabil al politicililor privind biodiversitatea in cadrul Biroului de Politici Europene al WWF.

Pe de alta parte, WWF solicita CE sa propuna un set de indicatori care sa fie prezentati in cadrul Consiliului European din martie si sa adopte cea mai ambitioasa tinta pentru conservarea biodiversitatii, care sa includa acesti indicatori.

Infiintata in anul 1961, WWF este cea mai importanta organizatie internationala care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii in peste 100 de tari. Organizatia initiaza, deruleaza si sprijina proiecte pentru pastrarea diversitatii biologice, a speciilor salbatice si ecosistemelor naturale.

In Romania, WWF deruleaza Programul Dunare-Carpati Romania prin care se urmareste conservarea naturii si a proceselor ecologice la nivel national si in regiunea Dunare-Carpati.

Sursa: TVR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *