Lapte de iepure modificat genetic

3
539

Cercetari recente au dovedit ca laptele unor iepuri modificati genetic poate fi folosit ca tratament in bolile cardiovasculare. Fermieri olandezi intentioneaza sa inceapa comercializarea iepurilor respectivi, dar asteapta sa primeasca acordul de la autoritatile europene din domeniu, confirma Top News.iepuri modificati genetic

Firma care deruleaza proiectul sustine ca in genomul iepurilor respectivi se gaseste o gena transplantata de la om care produce o proteina speciala, denumita inhibitor C1.

Un tratament care sa aiba la baza acesta proteina poate fi folosit pentru bolnavii de angioedem ereditar. Boala este cauzata de defectul genetic al C1-inhibitor esterazei.

Fiecare litru din laptele iepurilor modificati genetic va contine 12 grame de C1 uman.

Laptele iepurilor modificati genetic ar putea preveni atacurile cardiovasculare, respingerea transplanturilor, dar si deteriorarea tesuturilor in cazul pacientilor care au suferit accidente cerebrale.

Un iepure va putea produce in medie in jur de 120 ml de lapte zilnic. Apoi expertii vor extrage proteina in laboratoare speciale.

Laptele de iepure ar putea ajunge in farmaciile din Marea Britanie spre sfarsitul acestui an, daca va primi aprobarea din partea institutiilor specializate.

Sursa: TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.