Dambovita, curatata de voluntari

Aproximativ 1.000 de kilograme de deseuri au fost stranse, in cateva ore, de sapte copii si 43 de adulti

O echipa de voluntari a curatat, ieri, malurile Dambovitei, in zona Popesti-Leordeni. Actiunea face parte din campania “Sa pastram apele curate”.

Evenimentul a fost organizat de Administratia Nationala Apele Romane (ANAR) si Holcim Romania, in parteneriat cu organizatia nonguvernamentala “Salvati Dunarea si Delta” si Urban SA.

Actiunea face parte dintr-o campanie derulata la nivel national care vizeaza ecologizarea pe malurile si luciul raurilor si lacurilor din Romania, in toate bazinele hidrografice.

O tona de gunoaie

Gunoaiele de pe malurile raului Dambovita au fost stranse in zona Popesti-Leordeni cu ajutorul a 50 de voluntari. Dintre acestia, sapte sunt elevi la Liceul “Mircea Eliade” din Bucuresti, la specialitatea Stiintele Mediului.

In urma acestei actiuni s-a strans peste o tona de deseuri din plastic, hartie, metal si resturi menajere. Cei aproximativ 100 de saci cu murdaria adunata au fost ridicati de Urban SA si depozitati la groapa de gunoi de la Glina.

“Chiar daca nu este responsabilitatea noastra sa ecologizam malurile, noi vrem sa stimulam in acest fel autoritatile locale si sa le inducem ceva din spiritul nostru ecologist. In acelasi timp, aceste deseuri, ca urmare a efectelor naturale, pot fi duse pe luciul de apa si, din acest motiv, putem spune ca actiunea de astazi are drept scop prevenirea acestui fenomen care, pana la urma, ne face si noua un deserviciu”, a declarat directorul ANAR, Marius Postelnicescu.

Cosurile, inutile la Popesti-Leordeni

Actiunea de ecologizare de ieri mai are o tinta. Amplasarea a 15 cosuri metalice, de colectare selectiva, cu o greutate de 52 kg fiecare. Astfel, consumatorii vor putea arunca in aceste cosuri peturi, metal si hartie.

Ieri, in zona Popesti-Leordeni era programata montarea a 15 astfel de cosuri, dar s-a ajuns la concluzia ca aceste recipiente nu ar fi de folos nimanui in aceasta zona, pentru ca nimeni nu ar bate atata drum pentru a depozita deseurile. “Cele 15 cosuri nu isi gasesc utilitatea la Popesti-Leordeni. Ele trebuie amplasate intr-o zona aglomerata.

Ne-am gandit ca cel mai indicat loc ar fi in zona Regie, pe malul Dambovitei, fiindca acolo sunt caminele studentesti. Probabil ca maine (astazi – n.r.) le vom instala acolo”, a spus seful biroului Marketing al Urban SA, Andra Dugneanu.

Raul, sursa de poluare

Dambovita este unul dintre cele mai poluate rauri din Romania.

Raul care aprovizioneaza Capitala cu apa este infestat cu diferite substante toxice si deseuri.

Malurile sale sunt pline de gunoaie care polueaza mediul.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente