Date false prezentate de Al Gore la Copenhaga

Fostul vice-presedinte american Al Gore a declarat ca noi date arata ca zona arctica ar putea ramane fara gheata in circa cinci ani, dar cercetatorul, pe a carui lucrare si-a bazat estimare, a negat acest numar.Al Gore

Al Gore a devenit un lider ad-hoc pentru ecologisti dupa ce a realizat documentatul „An Inconvenient Truth”, castigand chiar si un Oscar. Acesta a tinut un discurs la summit-ul de la Copenhaga si a spus ca ultimele cercetari indica faptul ca Arcticul ar putea ramane fara gheata in urmatorii cinci ani.

„Acestea sunt ultimele cifre. Unele modele (climatice), realizate de Dr. Wieslav Maslowski ca exista 75% sanse ca intreaga calota polara de la Polul Nord, in timpul sezonului de vara, sa dispara cu totul”.

Climatologul la care a facut insa referire Al Gore in discursul sau a negat categoric o asemenea concluzie. „Nu stiu cum s-a ajuns la aceasta cifra. Nu as incerca niciodata sa prezint o numar atat de precis”. Gore a recunoscut mai tarziu ca aceste date ar fi aparut intr-o conversatie pe care vicepresedintele a avut-o in urma cu cativa ani, fiind vorba de o estimare generala.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *