De ce trebuie sa facem miscare?

0
350

Noi, oamenii, intotdeauna am fost activi. Inainte de dezvoltarea agriculturii, stramosii nostri erau foarte activi, aproximativ 20 de ore pe saptamana ocupandu-se cu vanatoarea sau cu diverse munci.

Organismul nostru este conceput pentru a fi „in forma”. Cand nu este mentinut „in forma”, se strica.

Pe de alta parte, atunci cand organismul este „in forma”, culegem si alte foloase, care depasesc visele cele mai indraznete ale oamenilor. Cei care depasesc 50 de ani nu numai ca pot incetini procesul de imbatranire, ci pot chiar inversa / intoarce procesul, daca fac exercitii fizice.

Trebuie sa facem miscare saptamanal, cam tot atata cat faceau si stramosii nostri indepartati, cu activitati de rezistenta, cum ar fi mersul pe jos, combinat cu exercitii de forta – ridicarea greutatilor, pentru ca miscarea:
– previne deteriorarea oaselor si chiar inverseaza / intoarce procesul de pierdere a densitatii osoase;
– reduce riscul de a face boli de inima;
– mentine greutatea optima;
– reduce riscul de a va pierde mai tarziu in viata independenta din cauza fragilitatii si a slabiciunii;
– probabil reduce riscul de cancer si ne ofera o vitalitate esentiala pentru a ne bucura de acei ani in plus pe care ii vom trai.

De fapt, oamenii care nu sunt „in forma”, indiferent de varsta, isi pot reduce cu pana la 50 % riscul de a muri prematur, facand miscare, iar oamenii activi arata cu 20 de ani mai tineri decat cei care isi petrec timpul zacand pe canapea.

Sursa: City News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.