Numerosi pacienti nu cunosc riscurile cardiovasculare la care sunt expusi

0
310

Numerosi pacienti nu cunosc riscurile cardiovasculare importante la care sunt expusi, asociate nivelului crescut de colesterol.

Nici eficacitatea tratamentelor si nici faptul ca modificarea stilului de viata poate contribui la scaderea acestora, informeaza AFP.

La studiu, intitulat CHECK-UP, au participat 230 de medici generalisti si 2.687 de pacienti care prezentau un risc crescut de a deveni victimele unui infarct. Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea McGill din Montreal, Canada. Pacientii aveau nevoie de tratament pentru scaderea nivelului de colesterol.

O parte dintre pacienti sufereau de diabet sau de o maladie cardiovasculara sau prezentau mai multi factori de risc cardiovascular, precizeaza autorii acestui studiu, publicat in Archives of Internal Medicine.

Rezultatele studiului demonstreaza ca tratamentele anticolesterol sunt mult mai eficace atunci cand medicii isi informeaza regulat pacientii despre riscurile cardiovasculare, despre impactul schimbarilor de stil de viata si despre rezultatele tratamentelor de scadere a nivelului de colesterol.

Pacientii bine informati au inregistrat o scadere mult mai mare a nivelului de colesterol rau fata de bolnavii care nu au primit regulat informatii. Gradul de risc cardiovascular al fiecarui pacient a fost calculat in functie de varsta, sex, tensiune arteriala, nivelurile de colesterol bun si rau, dependenta de fumat, existenta diabetului si a unui istoric de infarct.

De exemplu, un barbat in varsta de 43 de ani, fumator si suferind de exces de greutate important, cu un nivel ridicat al colesterolului si al tensiunii arteriale, are o varsta cardiovasculara echivalenta unui barbat in varsta de 51 de ani.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.