De la 1 ianuarie vom plati pungile de plastic oferite de comercianti

  0
  322

  Mai sunt trei saptamani si vom plati pentru pungile de plastic pe care acum le primim gratuit in centrele comerciale.
  pungi biodegradabile
  De la 1 ianuarie, ca sa descurajeze folosirea materialelor care nu sunt bio-degradabile, Ministerul Mediului va introduce o taxa pentru toti cei care folosesc la cumparaturi o sacosa din plastic. Mai multe firme au inceput deja sa fabrice pungi ecologice.

  O firma din Targu Mures vinde pe piata din Romania inventia unor norvegieni. Un amestec din care se fac pungi prietenoase cu mediul. Contin 98% polietilena, plus un aditiv degradabil cu oxigen, care face ca materialul respectiv sa se faramiteze in timp.

  O alta firma, de data asta din Italia, a venit cu pungi fabricate din faina de cereale.

  Mai avem insa nevoie si de o definitie pentru ceea ce catalogheaza Ministerul Mediului drept biodegradabil.

  Presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu, Mihai Toti, a declarat ca termenul de biodegradabil va fi elucidat saptamana viitoare.

  Pana cand autoritatile decid compozitia si timpul in care o punga eco se distruge, cumparatorii isi impart optiunile. Un lucru e sigur. De la 1 ianuarie 2009, cine polueaza plateste.

  Astfel, se va introduce o taxa pe pungile de plastic distribuite de comercianti. Adica 20 de bani pe bucata. Cele ecologice vor costa cel mult 2,5 lei, in functie de marime si de materialul biodegradabil.

  Sursa: Stirile PRO TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.