De Ziua Pamantului se naste Generatia Verde

Abia ne-am revenit dupa sarbatoarea Pastelui ortodox, si incepe alta sarbatoare.

Ziua Pamintului 2009
Una mondiala, mai putin cunoscuta la noi, insa care ne va consuma toate caloriile de la masa de paste: este vorba despre Ziua Pamintului, o zi a actiunii civice, in care fiecare trebuie sa faca cite ceva pentru planeta care inca ne suporta.

Ziua pamintului a fost stabilita pe data de 22 aprilie de catre un senator american, in 1970, cind se vroia a fi un semnal de alarma la adresa politicienilor din Statele Unite, prea putin interesati de protectia mediului. Dupa citiva ani, evenimentul a capatat amploare, astfel incit in 1990 a adunat 200 de milioane de oameni din 140 de tari. Sarbatoarea a ajuns in Romania dupa revolutie, insa este cu adevarat luata in seama abia de citiva ani.

Pentru 2009, ameriacanii din Earth Day Network planuiesc o campanie ampla care va pregati si aniversarea de anul viitor, cind Ziua Pamintului va face 40 de ani. De aceea, astazi se lanseaza in intreaga lume campania Generatia Verde, The Green Generation Campaign, menita sa indemne oamenii la actiune pentru un viitor sustenabil. Principalele scopuri sunt incurajarea energiilor regenerabile si responsabilizarea populatiei pentru reducerea consumului, pentru asigurarea unui viitor verde pentru toata lumea.

Si Romania poate fi verde. Inscrie-te si tu pe Earth Day.net/ si hai sa imprumutam si ceva folositor de la Statele Unite.

Articole similare

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente