Dealurile Agighiolului, inscrise intr-un proiect de protectie a mediului

Dealurile Agighiolului, inscrise intr-un proiect de protectie a mediului
Dealurile Agighiolului, inscrise intr-un proiect de protectie a mediului

In cursul saptamanii viitoare va avea loc lansarea proiectului „Biodiversitate si dezvoltare durabila in zona sitului RO SCI 0060 Dealurile Agighiolului cod SMIS – CSNR 36254”, proiect initiat de Asociatia GeoD pentru promovarea geodiversitatii si custode al ariei naturale protejate Dealurile Agighiolului.

„Proiectul isi propune sa contribuie la mentinerea unui statut favorabil de conservare a biodiversitatii in Situl de Interes Comunitar (SCI) Dealurile Agighiolului, prin imbunatatirea masurilor de management pentru conservarea habitatelor prioritare si a speciilor protejate de interes comunitar si prin incurajarea de activitati economice prietenoase mediului. SCI Dealurile Agighiolului este cuprins in aria urmatoarelor unitati administrativ-teritoriale din judetul Tulcea: Valea Nucarilor, Frecatei, Mihail Kogalniceanu, Sarichioi si Tulcea”, precizeaza reprezentantii asociatiei.

Proiectul este cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala in cadrul POS Mediu, Axa prioritara 4 „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protectia Naturii”. Valoarea totala a proiectului este de 1.083.368 lei, asistenta financiara nerambursabila fiind de 922.399 lei (830.159 lei cofinantare din Fondul European de Dezvoltare Regionala si 92.240 lei contributia nationala). Termenul de finalizare al proiectului este luna martie 2015.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente