Decoratiunile vechi pentru Craciun pot provoca intoxicatii

0
273

Pentru multe familii, bradul de Craciun artificial este o alternativa ieftina la bradul clasic. Insa, problema este ca acesti brazi artificiali pot contine plumb. Brazii artificiali sunt facuti din PVC. Pentru stabilizarea acestui material se foloseste plumbul.

Cercetatorii au aratat ca plumbul are tendinta de a iesi la suprafata in timp. De aceea, cei care au un brad artificial, mai vechi de cativa ani, ar trebui sa-l arunce. De asemenea, plumbul se mai gaseste si in luminitele din brad.

Astfel, este recomandat ca acestea sa nu se manevreze cu mainile descoperite. Este bine, ca atunci cand se cumpara o decoratie pentru sarbatori sa se verifice eticheta pentru a se vedea daca exista sau nu plumb in compozitie.

Daca plumbul este prezent, acel obiect trebuie evitat. Nu trebuie uitat faptul ca daca cei mici se intoxica cu plumb pot suferi de afectiuni grave. Este adevarat ca plumbul din decoratiile de Craciun nu este la fel de periculos ca cel din jucarii si din bijuterii, dar nu trebuie neglijat acest lucru.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.