Defrisari din cauza “unui viciu legislativ”

Defrisari din cauza „unui viciu legislativ”
Defrisari din cauza „unui viciu legislativ”

Verificarile dispuse de prefectul judetului Gorj la firmele care exploateaza material lemnos scot la iveala noi nereguli. In continuare, in padurile din judet se taie ilegal. Zeci de societati au fost depistate ca transporta lemne fara autorizatie de mediu, insa nu au fost sanctionate din cauza unui „viciu legislativ”, sustin sefii Garzii de Mediu.

Ilegalitati trecute cu vederea

Autoritatile judetene au cerut, dupa inundatiile de la sfarsitul lunii iulie, sa se verifice toate firmele care se ocupa cu exploatarea lemnului. Controalele sunt departe de a fi finalizate, spun reprezentantii Garzii de Mediu, pentru ca sunt foarte multe firme de verificat. Multe dintre aceste societati au solicitat respectiva autorizatie de mediu, dar, dat fiind ca procedura de emitere dureaza pana la trei luni, intre timp s-a defrisat. Aceste ilegalitati nu au fost sanctionate, pentru ca firmele „au dat dovada de buna credinta”.

„Proces amplu”

„Ne ocupam in continuare de controalele la exploatatiile forestiere. Urmeaza sa verificam toate firmele care au exploatat, este un proces amplu, de cateva luni, pentru ca sunt foarte multe firme. Nereguli sunt zilnice, unde se verifica, dar nu de amploare mare. Exista firme care au exploatat masa lemnoasa si unele dintre ele au solicitat autorizatie de mediu, iar acestea nu au fost emise datorita faptului ca procedura de emitere a unei autorizatii de mediu dureaza pana la 3 luni de zile, iar in perioada aceasta, ei deja au exploatat. Este un viciu legislativ pe care incercam sa il corectam printr-o propunere legislativa la terminarea controlului efectuat pe exploatatiile forestiere. Atata timp cat societatea a demonstrat ca este de buna credinta, si a depus cererea pentru autorizatie, si nu i s-a emis autorizatia, nu i se pot imputa sanctiuni, se amendeaza doar cele care nu au solicitat autorizatie de mediu”, a declarat Gheorghe Sanda, directorul Garzii de Mediu Gorj.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,555FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente