Defrisari ilegale, paguba forestiera de cinci milioane de euro

Defrisari ilegale, paguba forestiera de cinci milioane de euro
Defrisari ilegale, paguba forestiera de cinci milioane de euro

Prefectul judetului Cluj, Gheorghe Vuscan, a anuntat, marti, ca in zona Marisel s-au taiat ilegal peste 61.000 de metri cubi de padure, prejudiciul ridicindu-se la circa cinci milioane de euro.

El a declarat, intr-o conferinta de presa, ca Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vinatoare (ITRSV) Cluj a facut o plingere penala in acest caz. “ITRSV Cluj a depus o plingere penala la Parchetul de pe linga Tribunalul Cluj impotriva persoanelor vinovate de producerea unui prejudiciu de 20 de milioane de lei, aproape cinci milioane de euro, dupa ce s-au depistat defrisari ilegale pe o suprafata de peste doua hectare de padure din zona Marisel, unde s-a taiat ilegal o cantitate de 61.491 de mc de masa lemnoasa”, a precizat Gheorghe Vuscan.

El a spus ca, in urma unor controale, ITRSV Cluj a constatat, dupa defrisarea respectiva, si un transfer al administrarii padurii de la stat catre un ocol privat, in incercarea de a se sterge urmele. Reprezentantii IRTSV Cluj mentioneaza ca defrisarea celor doua hectare s-a facut incepind cu anul 2007.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,535FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente