Defrisarile abuzive din judetul Vaslui, in atentia Curtii de Conturi

Defrisãrile abuzive din judetul Vaslui, in atentia Curtii de Conturi
Defrisãrile abuzive din judetul Vaslui, in atentia Curtii de Conturi

Judetul Vaslui se evidentiazã in ultimul raport al Curtii de Conturi pentru defrisãrile ilegale: 56 de ha de pãdure au fost defrisate si transformate ilegal in terenuri agricole, alte 172 fiind abandonate.

Jaful din pãdurile judetului Vaslui a intrat recent in atentia Curtii de Conturi care, in ultimul sãu raport, vorbeste despre 56 de ha de pãdure defrisate si transformate ilegal in terenuri agricole prin schimbarea categoriei de folosintã a terenurilor. Alte 172 de ha de pãdure din judet au fost exploatate abuziv dupã care au fost abandonate, pur si simplu, pe aceste terenuri practicandu-se acum pãsunatul abuziv.

Curtea de Conturi sesizeazã o tendintã alarmantã de diminuare a fondului forestier national prin transformarea, dupã defrisare, a terenurilor forestiere in terenuri agricole sau pãsuni, tendintã manifestatã mai ales dupã retrocedarea terenurilor cu vegetatie forestierã prin Legea nr. 18/1991. Pe langã Vaslui, panã in prezent, au fost identificate 800 ha in judetul Teleorman si 56 ha in judetul Galati care au fost defrisate si transformate ilegal in terenuri agricole prin schimbarea categoriei de folosintã a terenurilor.

Curtea de Conturi a confirmat ceea ce se bãnuia: furturi de peste 1.676.779 metri cubi de lemn in ultimii 3 ani, din care 925.372 mc s-au constatat in anul 2013. “Volumul de lemn tãiat ilegal ce apare in cifrele oficiale nu reflectã nici pe departe amploarea fenomenului”, se spune in raportul intocmit de inspectorii Curtii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente