Defrisarile masive din ograda politiei Alba. Vaile Sebesului si Mirajului, paradisul drujbasilor

0
692
Defri??rile masive din ograda poli?iei Alba. V?ile Sebe?ului ?i Mirajului, paradisul drujba?ilor
Defrisarile masive din ograda politiei Alba. Vaile Sebesului si Mirajului, paradisul drujbasilor
Defrisarile masive din ograda politiei Alba. Vaile Sebesului si Mirajului, paradisul drujbasilor

Taierile ilegale ale padurilor din Muntii Apuseni sunt protejate la cel mai inalt nivel de catre politistii care ar trebui sa stopeze taierile ilegale de padure. Masinile incarcate cu busteni, fiind escortate de politisti in mai toate judetele in care activitatea de baza o reprezinta taierea masei lemnoase. In judetul Alba, unul dintre adjunctii Inspectoratului de Politie al Judetului Alba este comisarul sef de politie, Crisan Laurentiu zis “Lutu” (foto), care nu este strain de afacerile cu lemn. Soacra sa, Iustina Curtean, care intre timp a murit, a solicitat restituirea mai multor suprafete de padure in baza legilor fondului funciar situate pe Valea Sebesului, in zona Gotu si in Valea Mirajului. Imediat dupa ce a fost pusa in posesia padurii, familia comisarului sef “Lutu” a decis sa exploateze toata suprafata de padure, defrisand totul fara respectarea regimului silvic, sustin padurarii din zona. Acestia sustin ca, comisarul sef Crisan Laurentiu a negociat vanzarea masei lemnoase cu Ardelean Todea, reprezentantul firmei Gardiam SRL, din Sibiu. Surse din cadrul politiei Alba sustin ca din avansul primit pe lemn, comisarul si-a fi cumparat un Mercedes E Class, fara a-l mai interesa documentatia necesara pentru a se putea exploata legal. “In perioada in care s-au defrisat parcelele respective, totul a fost supravegheat de subalternii sai, din cadrul serviciului pe silvicultura si piscicultura.

De asemenea toate controalele care se executa in judetul Alba de reprezentanti ai tuturor institutiilor, incepand de la ITM si terminand cu IGPR, se fac sub stricta supraveghere, respectandu-se intocmai recomandarile transmise de acesta prin subalternii sai, care sunt asistenti la controalele respective”, a declarat un politist care a vrut sa-si pastreze anonimatul de teama sefului sau. Toate aceste aspecte sunt confirmate inclusiv de un sofer care a participat la transportul masei lemnoase: “Am carat lemnul de pe Valea Sebesului, din zona Gotu si din Valea Mirajului, unde cu mare greu, cei care s-au ocupat de defrisarea suprafetelor de padure ale soacrei domnului Lutu au reusit sa-si rezolve acte pentru aproximativ 15 – 20% din materialul exploatat.”

Intrebat care a fost motivul pentru care padurea familiei a fost taiata la ras, comisarul sef Crisan Laurentiu a declarat ca nu se ocupa el de padure si rudele soacrei sale: “Padurea o gestioneaza fratii ei, surorile ei, habar nu am, nu cunosc. Soacra mea a locuit in comuna Sugag. Nu stiu ce padure a primit. Cred ca cineva vrea sa ma discretizeze. Eu nu cunosc de hectare. Acum sa dea explicatii socrul meu. imi cereti mie niste date pe care nu le cunosc”.

Avere de comisar
Potrivit declaratiei de avere postata pe site-ul Inspectoratului de Politie al Judetului Alba, comisarul sef, Crisan Laurentiu detine in Alba Iulia un teren de 675 mp, o vila de 241 mp si un apartament. Toate impreuna cu sotia sa. In plus mai are o masina Mercedes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.