Delta din Bucuresti, primul parc natural urban

0
743
Ministerul Mediului a primit avizul Academiei Române pentru a declara Delta Văcărești arie protejată
Delta din Bucuresti, primul parc natural urban
Delta din Bucuresti, primul parc natural urban

Zona naturala situata in fostul lac Vacaresti va deveni primul parc natural urban din Bucuresti. Suprafata are 183 de hectare si ar putea fi declarata prin Hotarare de Guvern arie naturala protejata de interes national „Parcul Natural Vacaresti”. Pe data de 29 aprilie se va stabili suprafata administrativa ce va face parte din aria protejata. In aceasta zona se afla cea mai mica planta cu flori din lume- vizibila doar cu lupa, circa 20 de specii de pasari ocrotite la nivel mondial si mamifere precum vidra si vulpea.

Zona cuprinsa intre Calea Vacaresti, Soseaua Oltenitei, Soseaua Vitan- Barzesti si Splaiul Dambovitei, din sectorul 4 al Capitalei, va deveni primul parc natural urban al Bucurestiului. In acest loc s-a dezvoltat un ecosistem specific deltei, cu sute de specii de plante si o diversitate bogata de animale si pasari.

Delta Vacaresti gazduieste 94 de specii de pasari, dintre care 40 ocrotite la nivel european si 20 ocrotite la nivel international.

„Intrucat, in prezent, zona lacului Vacaresti se confrunta cu interventii antropice care pot afecta biodiversitatea si pot degrada ireversibil capitalul natural, se impune atribuirea statutului de arie naturala protejata, care asigura atat conservarea habitatelor si specilor natural importante sub aspect floristic, faunistic, cat si la mentinerea caracterului peisagistic si recreativ”, a precizat primarul Sorin Oprescu.

S-au facut toate demersurile pentru ca aceasta zona sa devina protejata prin lege, iar ultima etapa care mai este de parcurs va avea loc pe data de 29 aprilie, prin hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Zona se va transforma intr-un punct de recreere si va fi un punct turistic national si international.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.