Chinezii confirma interesul pentru Unitatile 3 si 4 de la Cernavoda

0
474
Chinezii confirma interesul pentru Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă
Chinezii confirma interesul pentru Unitatile 3 si 4 de la Cernavoda
Chinezii confirma interesul pentru Unitatile 3 si 4 de la Cernavoda

Producatorul de energie de stat Nuclearelectrica SA si compania chineza China General Nuclear Power Corporation au semnat vineri un act aditional prin care se prelungeste pana la data de 31 decembrie 2014 durata de valabilitate a scrisorii de intentie semnata in noiembrie 2013, potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica.

Prin scrisoarea de intentie semnata intre cele doua parti se stabileste cadrul de cooperare privind dezvoltarea proiectului, se mai arata in comunicat.

‘Prelungirea duratei de valabilitate a Scrisorii de Intentie confirma interesul China General Nuclear Power Corporation pentru Proiectul Unitatilor 3 si 4 CNE Cernavoda, dar si fezabilitatea tehnica si economica a proiectului’, a declarat Daniela Lulache, director general al Nuclearelectrica.

Cele doua companii au semnat scrisoarea de intentie in noiembrie 2013, cu ocazia vizitei la Bucuresti a premierului chinez, Li Keqiang.

In conformitate cu studiul de fezabilitate realizat de Ernst & Young, costurile totale de investitie se ridica la circa 6,45 de miliarde de euro.

Cele doua reactoare vor avea o putere instalata totala de 1.400 de MW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.