Delta isi recapata baltile inapoi

0
376

deltaDupa mai bine de trei ani de rezistenta, Consiliul Judetean Tulcea a acceptat ca 70.000 ha sa fie renaturate

Este vorba de amenajarile piscicole de la Ceamurlia, Chilia Veche, Murighiol, Dunavat si amenajarile agricole Pardina, Sireasa, Carasuhat si incinta Murighiol-Dunavat. Pana acum, Consiliul Judetean Tulcea s-a opus ecologizarii acestei suprafete din motive financiare.

Terenul era concesionat, primindu-se in urma folosirii lui redevente de 1,5 milioane de euro pe an din partea concesionarilor. O sursa importanta de venit, pe care CJT nu accepta sa o piarda. In termenii noului acord, aceasta suprafata ramane in proprietatea CJT, iar pe durata renaturarii intra in administrarea ARBDD, urmand ca atat CJT, cat si concesionarii sa fie despagubiti de stat.

„Consiliul Judetean a inteles, in sfarsit, ca nu va pierde acest teren si astfel poate fi inceputa ecologizarea acestor zone, pe care in prezent sunt amenajari agricole, piscicole sau suprafete sterpe, puternic deteriorate din punct de vedere ecologic.

Renaturarea va presupune, dupa finalizarea ei, promovarea atenta a anumitor activitati in zonele respective, pentru a proteja masurile luate”, a declarat Paul Cononov, guvernatorul Deltei Dunarii. „Presupun ca vom primi despagubiri echivalente cu venitul care ne revenea de pe aceste terenuri. Va fi probabil o ordonanta de guvern care va reglementa asta.

Citeste articolul Delta isi recapata baltile inapoi integral in Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.