Deodorant homemade, natural 100%

Deodorant homemade, natural 100%
Deodorant homemade, natural 100%
Deodorant homemade, natural 100%

V-ati gandit, vreodata, ca ne putem prepara noi insine, acasa, un deodorant natural, care sa inlocuiasca cu succes produsele similare de pe piata?!
Are aceleasi efecte dar este mult mai sanatos pentru pielea noastra, deoarece nu contine ingrediente chimice precum parabeni, formaldehida, triclosan sau aluminiu, elemente acuzate ca ar favoriza aparitia cancerului de san. De aceea, ideea prepararii unui deodorant natural 100%, ieftin si personalizat, este una bine venita!
Reteta cea mai simpla a deodorantului homemade contine doar 3 ingrediente:
– un sfert de cana de bicarbonat de sodiu
– un sfert de cana de amidon de porumb
– 5 linguri de ulei de cocos
Intr-un vas de portelan, amestecati praful de bicarbonat cu amidonul, folosindu-va de o lingurita, preferabil tot de portelan, apoi adaugati treptat uleiul de cocos, pana cand se formeaza o pasta. Turnati apoi pasta intr-un recipient ce se poate inchide etans sau chiar intr-unul din tuburile goale de deodorant si fiti convinsi ca nu veti mai suferi de nicio alergie cutanata.
Daca sunteti un pic mai pretentiosi si va doriti un deodorant hidratant si cu un miros aparte, puteti incerca urmatoarea reteta:
– 3 linguri de unt de shea
– 3 linguri de bicarbonat de sodiu
– 2 linguri de amidon de porumb
– 2 capsule de vitamina E din care scurgeti tot uleiul
-ulei esential cu mirosul dorit (eu prefer trandafirii)
In acest caz, procedura e putin diferita, deoarece untul de shea, bicarbonatul de sodiu si amidonul de porumb se amesteca intr-un vas pe care il puneti cateva minute in baie de aburi, procedeul bain-marie, pentru ca ingredientele solide sa se topeasca. Adaugati apoi vitamina E din capsulele gelatinoase si turnati uleiul esential preferat. Goliti continutul preparat intr-un recipient si il lasati un timp in frigider, pentru a se raci. Aveti acum un deodorant natural 100%, care poarta parfumul vostru preferat.
Toate ingredientele mentionate in cele doua retete se gasesc la magazinele naturiste si nu sunt deloc scumpe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *