Depozitul ecologic de la Farcasa se poate finaliza in sapte luni, sustin autoritatile judetene

Depozitul ecologic de la Farcasa se poate finaliza in sapte luni, sustin autoritatile judetene
Depozitul ecologic de la Farcasa se poate finaliza in sapte luni, sustin autoritatile judetene

Consiliul Judetean Maramures mai are la dispozitie cateva luni pana cand trebuie sa finalizeze proiectul depozitului ecologic de la Farcasa. Conducerea administratiei judetene nu se arata ingrijorata

de acest lucru, fiind optimisti ca proiectul se va finaliza la timp. In momentul de fata legat de acest proiect exista doua necunoscute si anume nu se cunoaste firma care se va ocupa de ridicarea efectiva

a acestui depozit, respectiv cine va face statiile de sortare a gunoiului.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Emil Marinescu a declarat ca proiectul se va finaliza la timp daca nu vor mai exista contestatii la cele doua licitatii ramase, cea pentru constructia depozitului si cea legata de statiile de sortare. A recunoscut insa ca exista o oarecare intarziere in implementarea acestui proiect, intarzieri datorate numeroaselor contestatii care au existat.

”Exista o oarecare intarziere in derularea acestui proiect. Ultima achizitie se va deschide saptamana aceasta. Practic este cea mai mare achizitie si anume centrul de la Farcasa. Din experienta altor judete stim ca se poate finaliza depozitul in 7 luni.

Daca nu am avea contestatii si totul ar decurge bine atunci ne-am incadra in timp din punctul meu de vedere. Mai avem o achizitie, pentru ca la prima nu s-a prezentat nicio firma in ceea ce priveste statiile de sortare. In aproximativ 30 de zile putem avea si aceasta procedura incheiata. Noi am incercat sa ne incadram in timp. Speram sa nu avem contestatii la centrul de la Sarbi”, a declarat Emil Marinescu, vicepresedintele CJ Maramures.

Intrebat fiind cine s-ar face vinovat de un eventual esec legat de implementarea acestui proiect, vicepresedintele CJ Maramures a evitat un raspuns concret. A aratat cu degetul pe de o parte catre

numarul mare de contestatii care au dus la intarzierea demararii proiectului, iar pe de alta catre legislatia care este de multe ori prea stufoasa.

Proiectul legat de depozitul ecologic care va fi amplasat la Farcasa a nascut de-a lungul timpului numeroase controverse. Vorbim despre un proiect de circa 60 de milioane de euro care trebuie implementat pana la finele acestui an de catre administratia judeteana.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente