Depozitul ecologic de 155 de milioane de lei, la concurenta cu gropile neconforme care sufoca periferia municipiului Bistrita

0
578
Depozitul ecologic de 155 de milioane de lei, la concuren?? cu gropile neconforme care sufoc? periferia municipiului
Depozitul ecologic de 155 de milioane de lei, la concurenţă cu gropile neconforme care sufocă periferia municipiului
Depozitul ecologic de 155 de milioane de lei, la concurenta cu gropile neconforme care sufoca periferia municipiului
Depozitul ecologic de 155 de milioane de lei, la concurenta cu gropile neconforme care sufoca periferia municipiului

Acum 10 zile se inaugura cu fast, pentru a doua oara, depozitul ecologic de la Tarpiu, o investitie de 155 de milioane de lei. In contrast, la periferia Bistritei zace ingradita o fosta groapa de gunoi igienizata, pe terenul in cauza urmand sa rasara un parc frumos sau un complex de locuinte. Terenurile de langa insa sunt sufocate de gunoaiele care ajung pana in raul Bistrita. STIRI PE ACEEASI TEMĂ Liberalul Dan Babutan este de ieri vicepresedinte al AVAS FOTO Mandriile comunistilor, ruinele capitalistilor.

Ce au ajuns fabri… Peste 275 de hectare de teren vor fi impadurite anul acesta PUBLICITATE Primesti Bani Inapoi! www.puncteoriunde.ro Primesti PUNCTE ORIUNDE la cumparaturile cu Cardurile de Credit Bancpost, apoi transformi punctele in bani direct pe card! Departe de ochii curiosilor, la periferia municipiului Bistrita, gunoaiele continua sa fie depozitate nu in fosta groapa de gunoi, neconforma, ci chiar langa pe proprietatea privata a unor bistriteni, de la care primaria a inchiriat terenul cu acest scop. Desi depozitul ecologic de la Tarpiu functioneaza de doar 10 zile, toate celelalte peste 200 de gropi de gunoi plus cele patru depozite urbane au fost declarate „neconforme” si inchise de ceva vreme. Astfel, autoritatile judetene au inchis gropile neconforme si abia apoi au deschis depozitul de la Tarpiu, fara sa isi puna problema ca pana la functionarea centrului de la Tarpiu gunoaiele vor fi depozitate tot anapoda. In lipsa unui loc unde sa depoziteze gunoaiele, firmele de colectare a deseurilor au continuat sa viziteze vechiile locatii, desi s-au investit bani multi din fonduri europene in ecologizarea lor. Autoritatile judetene, cunoscand situatia au sustinut ca odata cu functionarea depozitului de la Tarpiu, noile gropi de gunoi formate langa cele vechi vor fi curatate.

Un bistritean care locuieste in zona Zavoaie, unde a functionat o groapa de gunoi care mai apoi a fost inchisa, ne arata insa ca mormanele considerabile de deseuri sunt tot acolo, desi depozitul de la Tarpiu functioneaza deja de 10 zile. Gunoaiele au dus si la procese, unul dintre ele fiind deschis chiar de catre fiul interpretei de muzica populara Valeria Peter Predescu. Anul trecut, Nicu Predescu s-a trezit cu terenul detinut in zona Zavoaie complet distrus cu buldozerul, utilajul incercand, se pare, sa acopere gunoaiele care au fost depozitate fara drept pe pamantul omului de afaceri. Nici atunci si nici la aceasta ora nici municipalitatea si nici firma de colectare a deseurilor nu au oferit vreo explicatie sau o pozitie vis-a-vis de acest subiect. Proiectul in cadrul caruia au fost inchise si igienizate cele peste 200 de gropi de gunoi neconforme include si groapa ecologica de la Tarpiu, valoarea sa depasind 155 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.