Descoperire: Genele care iti permit sa traiesti 100 de ani

0
318

Se poate trai pana la 100 de ani, in ciuda fumatului, a cancerului sau a unui stil de viata nesanatos – aceasta este concluzia mai multor cercetatori din Olanda, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii. In urma unor studii elaborate, oamenii de stiinta au descoperit grupul de gene „Methuselah”, care ridica speranta de viata a unei persoane pana la 100 de ani, permitandu-i se bucure de toate placerile vietii, inclusiv de cele periculoase pentru sanatatea umana.genele longevitatii

Genele Methuselah protejeaza individul impotriva efectelor nocive ale fumatului, ale unei alimentatii nesanatoase si pot intarzia cu pana la 30 de ani declansarea cancerului si a afectiunilor ce apar odata cu inaintarea in varsta, precum problemele cardiovasculare.

Secretul longevitatii consta in a avea un anumit ansamblu de gene. Acesta este rezultatul studiilor efectuate asupra familiilor cu membri ce au ajuns sa traiasca un secol. Potrivit cotidianului „The Times”, indivizii care au atins varsta de 100 de ani au sanse ridicate de a avea in ADN-urilor lor combinatia de gene Methuselah.

Longevitatea este genetica si ereditara

„Persoanele longevive nu au mai putine gene care favorizeaza bolile sau imbatranirea. In schimb, au alte gene care blocheaza activarea celor corelate cu maladii grave. Longevitatea este o chestiune genetic si ereditara”, a declarat Eline Slagboom din cadrul Univestitatii din Leiden, Olanda, care a efectuat analize amanuntite asupra 3.500 de olandez nonagenari.

Eline Slagboom si colegii ei au publicat recent o serie de studii care demonstreaza ca fiziologia indivizilor ce apartin familiilor longevive difera de cea a persoanelor cu speranta de viata obisnuita.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.