Desculti prin nisip, nu printre gunoaie!

0
301

Cei care au fost vara asta la mare, in zona Grindului Chituc, pe plaja de la Vadu, si care „si-au uitat” vreun pet, vreo punga, sau vreun ambalaj, dar si militantii pentru plaje curate sunt invitati week-endul acesta, dar si cel viitor, la o actiune de ecologizare a zonei.Desculti prin nisip

Anul trecut 20 de oameni au reusit sa stranga intr-o singura zi, de pe o portiune nu mai lunga de 3 km, 27 de metri cubi de gunoi.

„Vrem sa rasplatim marea pentru zilele vrajite pe care le-am petrecut de-a lungul verii pe plajele sale”, spun cei care au organizat intalnirea cu marea la inceputul toamnei.

Actiunea lor va avea loc in week-endurile 18-20 septembrie si 25-27 septembrie. In fiecare dintre cele doua perioade va exista un camion de la salubrizarea din Constanta, care va prelua „recolta”. Cei interesati trebuie sa stie ca: se va dormi la cort sau in masina chiar pe malul marii, iar noaptea s-ar putea sa fie frig. De aceea, este bine sa nu se uite corturile, sacii de dormit (nu de vara), izomatele. Ziua s-ar putea sa fie vant, de aceea este bine sa aveti la dispozitie haine mai groase.

De asemenea, nu exista apa de baut, de aceea fiecare trebuie sa isi aduca apa de baut sau de spalat. Mancarea va trebui adusa la pachet.

Intalnirile si regruparea vor avea loc vineri, 18 si 25 septembrie, in prima parcare de pe autostrada A2, cea de la km 16. Va asteptam acolo intre 14:00 si 14:30 sau intre 16:30 si 17:00.

Gunoiul se va strange sambata si duminica, de pe la ora 9:00, iar fiecare participant va avea la dispozitie manusi si saci. „Facem acestea pentru ca la anul sa putem umbla impreuna desculti prin nisip. Nu printre gunoaie”.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.