Desertificarea ameninta 38% din suprafata Terrei

0
946

paduri UEPublicat in International Journal of Life Cycle Assessment, acesta este primul studiu de acest gen care contine” consecintele desertificarii” potrivit indicilor propusi de de Life Cycle Assessment (LCA) arata ca 38% din suprafata terestra este in pericol de desertificare. EurekaAlert! Explica:
The Life Cycle Assessment (LCA) este o metodologie stiintifica care analizeaza obiectiv consecintele unei activitati sau un proces tinanad seama de intreg ciclul parcurs de la extractia materiei prime pana la administrarea deseurilor generate la finalul perioadei de folosinta al materialului.
Folosind simultan atat LCA cat si Geographic Information System (GIS), cercetatorii au aratat ca 8 dintre cele 15 regiuni ale lumii prezinta risc de desertificare, ceea ce reprezinta 38% din suprafata Terrei.
Cele 8 regiuni naturale ce prezinta acest risc sunt regiunile de coasta, preeriile, regiunea Mediteraneana, savana, stepele temperate stepele tropicale si subtropicale si deserturile tropicale si subtropicale.
Cel mai mare risc de desertificare (7, 6 pe o scala de la 1-10 generata folosind diversi indicatori de desertificare.) il prezinta regiunile desertului subtropical – Africa de Nord , tarile din Orientul Mijlociu , Australia , China de sud-vest si limita vestica a Americii de Sud.
Cercetatorii spera ca noile informatii vor facilita o evaluare clara a impactului pe care anumite activitati umane le au asupra fenomenului de desertificare.

http://reallynatural.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.