Deseuri periculoase sub cerul liber, la Vaslui

0
437
DeÅŸeuri periculoase sub cerul liber, la Vaslui
Deseuri periculoase sub cerul liber, la Vaslui
Deseuri periculoase sub cerul liber, la Vaslui
Deseuri periculoase sub cerul liber, la Vaslui

Aproape 600 de tone ferocianuri sunt depozitate in conditii improprii, sub cerul liber, in Vaslui. Conform Mediafax, autoritatile de mediu au dat termen pentru neutralizarea lor sfarsitul lunii ianuarie 2011.

Autoritatile de mediu din judetul Vaslui cauta solutii pentru a rezolva cat mai rapid problema celor 600 de tone de ferocianuri, care figureaza pe lista deseurilor periculoase si care provin de la fostele unitati de vinificatie din municipiul Vaslui. Acestea sunt depozitate in doua locatii ce apartin acum unor societati private.

In urma unui control, reprezentantii Comisariatului de Mediu Vaslui au dat un ultim termen celor doua societati, pe terenul carora se afla rezervoarele cu ferocianuri, ca pana la sfarsitul lui ianuarie 2011, sa rezolve problema deseurilor periculoase.

„Lucrurile sunt mai complicate decat par la prima vedere. Detinatorul de drept al rezervoarelor cu ferocianuri este societatea Vascovin SA, adica fosta intreprindere de vinificatie, care a intrat in lichidare judiciara in anii din urma. La vremea respectiva, cand societatile au cumparat terenul pe care sunt depozitate ferocianurile, s-a semnat un act prin care SC Vascovin SA avea obligatia de mediu sa se ocupe de neutralizarea deseurilor, cu obligatie de plata Directia de Finante” a declarat, joi,prim-comisar al Comisariatului de Mediu Vaslui, Adrian Jecu.

Potrivit autoritatilor de mediu, in cazul in care societatile pe terenul carora se afla depozitate cele 600 tone de ferocianuri nu vor rezolva problema neutralizarii lor pana la termenul stabilit, acestea risca amenzi de pana la 100.000 de lei si intocmirea de dosare penale pe numele administratorilor firmelor in cauza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.