Deseuri selectate si reciclate

CARAS-SEVERIN. Primaria orasului Baile Herculane a demarat implementarea proiectului “Sistem de gestionare a deseurilor in zona Baile Herculane”, a carui valoare se ridica la circa 1 milion si jumatate de euro, suma asigurata din surse europene atrase si de la bugetul de stat. baile herculane

Primarul localitatii, Nicusor Vasilescu, a declarat, ieri, ca proiectul respectiv are drept obiectiv imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii populatiei din localitatile Baile Herculane, Toplet, Iablanita, Mehadia, Mehadica, Cornea, Cornereva si Luncavita.

“In cadrul acestui proiect de investitii, vom realiza protejarea mediului prin stoparea poluarii cauzate de depozitele de deseuri necontrolate, reducerea acestora prin selectare si reciclare, modernizarea serviciilor de salubritate si sensibilizarea opiniei publice, pentru a intelege rolul fiecarui cetatean in pastrarea unui mediu curat”, a afirmat Vasilescu.

In acelasi context, acesta a mai precizat ca vor fi achizitionate echipamente de sortare si transfer, patru autocamioane, 410 containere metalice care vor fi amplasate in 205 puncte de colectare si se va executa o statie de prelucrare a deseurilor si un depozit ecologic la standarde europene.

Potrivit primarului, sistemul integrat de deseuri menajere va fi deservit de 23 de persoane, toate recrutate din randul somerilor, care vor beneficia de o instruire specializata.

Sursa: 24h online

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente