Asociatia Mai Bine lanseaza indrumarul civic „Deseurile Domestice si Salubritatea”

Asociatia Mai Bine lanseaza indrumarul civic „Deseurile Domestice si Salubritatea”
Asociatia Mai Bine lanseaza indrumarul civic „Deseurile Domestice si Salubritatea”
Asociatia Mai Bine lanseaza indrumarul civic „Deseurile Domestice si Salubritatea”

Asociatia Mai Bine lanseaza indrumarul civic ”Deseurile Domestice si Salubritatea” cu scopul responsabilizarii civice a populatiei locale prin punerea la dispozitie de informatii teoretice si practice pentru o gestiune sustenabila a deseurilor si participarea civica in asigurarea unui mediu urban mai curat.

Publicatia contine informatii practice cu privire la modalitatile prin care cetatenii pot actiona individual pentru a preveni producerea de deseuri, informatii referitoare la tipurile de deseuri si beneficiile reciclarii acestora si drepturile si obligatiile cetatenilor si ale institutiilor in legatura cu serviciile de salubritate locala. Indrumarul civic va fi distribuit sub forma a 500 de copii tiparite incepand cu 10 decembrie 2012 in Centrul de Informatii pentru Cetateni si in cele cinci centre de cartier ale municipiului Iasi (Alexandru cel Bun, Frumoasa, Nicolina, Pacurari, Tatarasi) si, de asemenea, va putea fi accesat in format electronic pe pagina web a Asociatiei Mai Bine.

Acest indrumar civic a fost realizat si publicat in cadrul proiectului „Deseurile – management mai bun prin implicare civica si participare publica”, implementat de catre Asociatia Mai Bine in perioada aprilie 2012 – martie 2013, cu sprijin financiar acordat de Fundatia pentru Parteneriat si de Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe, prin Programul Atitudine si Implicare. Proiectul a fost conceput atat cu componente de actiune la nivel local, cat si regional si national (dezvoltarea unui grup de lucru pe deseuri in cadrul Coalitiei pentru Mediu din Romania, monitorizarea legislatiei nationale si propuneri de amendamente si politici publice).

Conform Ancai Gheorghica, directorul executiv al Asociatiei Mai Bine si coordonatoarea proiectului, “acest material a luat nastere pentru a facilita accesul la informatiile importante cu privire la responsabilitatile pe care noi, in calitate de cetateni si de pamanteni, le avem fata de mediu si ceea ce ii returnam in urma consumului nostru zilnic de produse si resurse. Indrumarul prezinta mai multe elemente de noutate in ce priveste managementul deseurilor cu trimiteri specifice catre modalitati de reducere a generarii de deseuri si de reutilizare a produselor, etapele cele mai importante pentru o gestiune sustenabila a deseurilor, abordate neadecvat pana in prezent de factorii interesati sau responsabili in domeniu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *