Desi acum murim de frig, la vara o sa lesinam de cald!

0
387

Daca nu ati uitat maximele din vara trecuta, aflati ca acum va fi si mai rau. Meteorologii se asteapta ca din 2009 si pana in 2014, la nivel global, sa ne fie tot mai cald.
topirea ghetarilor
In urmatoarele sase luni, temperaturile vor creste fata de medie, in special in sud estul tarii. Meteorologii se asteapta ca soarele sa parjoleasca cea mai mare parte a Dobrogei, Baraganul sudul Moldovei si sudul Olteniei.

Specialistii incerca totusi sa ne calmeze si spun ca situatia nu va fi atat de grava ca in 2007, considerat cel mai calduros an din istoria Romaniei. Asta nu inseamna ca nu vom avea parte de zile toride.

Ingrijoratoare sunt insa datele adunate de cercetatorii din intreaga lume care spun ca cel putin doua decenii de acum incolo ne asteapta cresteri de 0,2 grade Celsius pe an.

Poate parea o valoare mica, insa vorbim despre o crestere extrem de accelerata a temperaturii. In plus, o alta problema cu care ne confruntam sunt oscilatiile de la rece la cald si invers, care pun in primejdie in primul rand agricultura.

In ceea ce priveste 2009-2014, vom depasi la un moment dat recordul care s-a inregistrat in 1998, considerat cel mai calduros an din punct de vedere al temperaturii medii globale de la 1850, de cand avem informatiiRoxana Bojariu, climatolog

Seceta anuntata pentru 2009 este doar o parte a fenomenului numit si incalzire globala care se va accentua. Valurile de caldura vor fi atat de dese incat nu le vom mai cataloga drept extreme, ci nomale.

Ultimul raport facut de expertii in schimbari climatice arata ca pana la sfarsitul secolului temperatura medie globala poate creste cu pana la 6 grade Celsius.

O astfel de diferenta ar fi normala intre erele glaciare adica la un interval de zeci de mii de ani si nu de sute, cum se poate intampla in cazul de fata.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.