Despre investitiile chineze de la termocentrala Rovinari si in parcurile eoliene de la Crucea si Babadag.

Upetrom renun?? la inten?ia de a produce piese pentru eoliene ?i revine pe zona de utilaj petrolier
Despre investitiile chineze de la termocentrala Rovinari si in parcurile eoliene de la Crucea si Babadag.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a fost primit la Beijing de vicepremierul Consiliului de Stat, Li Keqiang, cu care a discutat despre investitiile chineze de la termocentrala Rovinari si in parcurile eoliene de la Crucea si Babadag.

„A fost subliniata importanta finalizarii proiectului de retehnologizare a termocentralei de la Rovinari, investitie chineza cu valoare de aproximativ un miliard de dolari, precum si intrarea in exploatare, pana la sfarsitul anului 2012, a parcurilor de energie eoliana de la Crucea si Babadag, investitii chineze cu o valoare de peste 300 milioane de dolari”, informeaza un comunicat MAE transmis MEDIAFAX. In intrevederea de vineri a celor doi oficiali a fost remarcat de asemenea „potentialul extinderii cooperarii bilaterale in alte domenii din energie, in infrastructura, comunicatii, agricultura, turism”.

Ministrul roman a apreciat in mod deosebit cele 12 propuneri formulate de premierul Wen Jiabao la Forumul de cooperare dintre China si state din Europa Centrala si de Est, la Varsovia in aprilie 2012, inclusiv punerea la dispozitie a unei linii de creditare de 10 miliarde de dolari.

Corlatean a reiterat si propunerea Guvernului Romaniei de a gazdui la Bucuresti urmatoarea reuniune la nivel inalt a Forumului China – Europa Centrala si de Est.

Cei doi oficiali au agreat si elaborarea unui plan concret de actiuni pentru aniversarea in 2014 a 65 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice romano-chineze si a 10 ani de la lansarea Parteneriatului amplu de Prietenie si Cooperare dintre cele doua tari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *