Detinutii de la Penitenciarul Vaslui au plantat 500 de puieti

0
297

Detinutii de la Penitenciarul Vaslui au plantat vineri, 500 de puieti de salcam si plop, pe santierul silvic Micesti, in zona de competenta a Ocolului Silvic Barlad, la initiativa lucratorilor din cadrul serviciilor de educatie si asistenta psihosociala, din institutie.

Potrivit inspectorului sef de penitenciar, Eusebio Branza, la activitate au participat 40 de de persoane private de libertate din Penitenciarul Vaslui.

„Am organizat o astfel de actiune, inspirati de campania promovata de postul de televiziune, Realitatea TV. Am luat legatura cu reprezentantii Directiei Silvice Vaslui, care ne-au pus la dispozitie, puietii si suprafata de impadurire. Activitatea constituie totodata un mijloc de a contribui efectiv la sustinerea comunitatii locale, la imbunatatirea imaginii institutiei Penitenciarului Vaslui in ochii opiniei publice precum si la imbunatatirea notiunii de persoana privata de libertate in constiinta cetatenilor. Actiunea in sine, le-a conferit detinutilor, sentimentul utilitatii si sansa de a fi mereu parte din societate”, a declarat inspector sef, Eusebio Branza.

Acesta a precizat ca detinutii care au participat la actiunea de voluntariat de plantare a puietilor si-au imbunatatit cunostintele referitoare la soiurile de arbori, modul de plantare, rolul arborilor si al padurii in viata de zi cu zi, au aflat mai multe despre efectele negative ale despaduririlor si totodata au experimentat un moment social in comunitate prin activitatea lucrativa in sine.
Reprezentantii Penitenciarului Vaslui, au precizat ca actiunea de plantare a puietilor in zona Ocolului Silvic Barlad va continua si in zilele urmatoare, pana va fi impadurit tot terenul din zona Micesti, in suprafata de doua hectare.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.