Peste 6.500 de voluntari au participat la campania „Romania prinde radacini”

0
336

Campania „Romania prinde radacini” a inregistrat, vineri, un nou record de participanti, in conditiile in care 6.500 de voluntari au plantat peste 40.000 de puieti pe o suprafata totala de opt hectare, pe un teren de la iesirea din Iasi spre vama Sculeni, transmite corespondentul NewsIn.
plantari
La campanie s-au alaturat autoritati, parlamentari, militari, functionari publici, sportivi, actori, oameni de cultura, elevi si studenti. „Eu cred ca acest proiect este nobil si credibil. Aceste parteneriate intre Realitatea TV si institutii ale statului au fost din ce in ce mai bine organizate si efectiv oamenii vin la asemenea proiecte civice”, a spus primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, explicand numarul mare de voluntari veniti sa participe la actiunea de impadurire.

Voluntarii au venit din Iasi, din localitatile limitrofe, dar si din alte judete. Printre ei s-au numarat si circa 100 de voluntari Petrom si peste 400 de tineri care l-au insotit pe presedintele organizatiei MaiMultVerde, Dragos Bucurenci.

„Aceasta initiativa a reusit un lucru formidabil, in afara de a planta arbori, a dat un semn de solidaritate extraordinar, lucru pe care nu l-am mai vazut de foarte multi ani. De pe vremea cand tovarasul Ceausescu ne aduna, dar atunci veneam din obligatie. Ei, astazi, oamenii au venit aici sa simta acest sentiment de caldura umana pe care l-am pierdut”, a declarat deputatul PDL Marius Spanu.

Terenul ales de autoritati pentru efectuarea plantarii prezinta un grad ridicat de alunecare. In prima etapa a campaniei la Iasi, au fost plantati 40.000 de puieti pe o suprafata de opt hectare, fiind folosite specii care asigura regenerarea terenului: pin negru, salcam si salcioara. In urmatorii ani, actiunile de impadurire vor continua, fiind disponibila in zona o suprafata de peste 20 hectare. Seful Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad, este de parere ca padurea care va lua fiinta in perimetrul C.A.Rosetti ar trebui sa poarte numele „Padurea Iasilor”.

„Ceea ce facem noi acum este o educatie non-formala si ma bucur ca impreuna cu totii putem da un exemplu pentru copiii nostri. Abia astept actiunea de anul urmator”, a spus, la randul lui, deputatul PNL Cristian Adomnitei, fost ministru al educatiei in fosta guvernare.

„Romania prinde radacini”, o actiune pentru regenerarea fondului forestier national, face parte din campania „Cod Verde” – programul de responzabilizare sociala lansat de Grupul Realitatea-Catavencu in octombrie 2008, care vizeaza implicarea activa in problemele de mediu.

Campania se intinde pe o durata de cinci ani, cu plantari succesive primavara si toamna.

Prima etapa a actiunii ecologiste a avut loc in toamna anului trecut, cand peste 5.000 de voluntari au plantat 75.000 de puieti pe suprafete insumand 15 hectare din judetele Suceava, Neamt si Bacau. Locurile de plantare au fost alese in zone unde s-au produs inundatii devastatoare in vara lui 2008, cauzate in mare parte si de lipsa padurilor.

In aceasta primavara, la reluarea campaniei, au fost plantati, pana in prezent, peste 115.000 de arbori pentru a impaduri o suprafata totala de 24 hectare in judetele Ialomita, Dolj si Iasi.

Etapa de primavara a campaniei „Romania prinde radacini” continua sambata, 4 aprilie, la Comanesti, judetul Bacau, in locul unde au fost plantati ultimii arbori in toamna anului 2008, respectiv Valea Agasului.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.