Deversarea de petrol din Gloful Mexic este cea mai grava din istoria SUA

1
488

Analizand cantitatea de petrol ajunsa la suprfata Golfului Mexic si materialele video filmate in adanc, expertii au conchis ca aproximativ 3 milioane de litri de petrol se scurg in fiecare zi in apa, si nu 2 milioane, asa cum se crezuse pana acumdeversare petrol

Cantitatea de petrol deversata in Golful Mexic este intre doua si cinci ori mai mare decat cea estimata initial, au anuntat joi investigatorii federali americani, citati de New York Times.

Daca estimarile echipei de specialisti sunt corecte, deversarea este mult mai mare decat cea produsa de in urma esuarii petrolierului Exxon Valdez in largul coastelor statului Alaska, incident produs in 1989 si considerat pana acum cel mai grav din istoria Statelor Unite.

Analizand cantitatea de petrol ajunsa la suprfata Golfului Mexic si materialele video filmate in adanc, expertii au conchis ca aproximativ 3 milioane de litri de petrol se scurg in fiecare zi in apa, si nu 2 milioane, asa cum se crezuse pana acum, a precizat Dr. Marcia McNutt, directorul Institutului de Prospectare Geologica al Statelor Unite si liderul echipei de interventie.

Potrivit noilor cifre, cantitatea de petrol deversata in Golful Mexic in cele 37 de zile de la scufundarea sondei petroliere este aproape de doua ori mai mare decat cea inregistrata in urma incidentului Exxon Valdez.

Reprezentantii Garzii de Coasta au anuntat, joi, ca scurgerea de petrol a fost oprita, dupa ce echipele de interventie au pompat noroi in conducta de petrol, pentru a o infunda. Ulterior, daca totul va decurge bine, o vor bloca definitiv cu ciment.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.