O zi cu parfum de trandafiri si bujori la Jibou

0
530

Gradina botanica si centrul de cercetare din Jibou, dintre cele mai apreciate marci ale Salajului.trandafiri si bujori

Gradina Botanica „Vasile Fati” din Jibou reprezinta o varianta ieftina, relaxanta si in acelasi timp educativa de petrecere a timpului liber cu familia.

La numai 25 de kilometri de Zalau, se afla gradina botanica”Vasile Fati” din Jibou, pe care multi vizitatori o considera cea mai frumoasa din regiune. Plante exotice din toate colturile lumii, soiuri experimentale, acvarii si un parc zoo unde pot fi vazuti mistreti, cerbi si caprioare – toate se regasesc pe o suprafata de 24 de hectare. In luna mai, suprafete mari in aer liber sunt „locul de joaca” al sutelor de specii de trandafiri si al bujorilor. Parfumul rozelor dureaza pana in toamna, insa viata bujorilor se intinde pe aproximativ doua luni.

In sere sunt expuse plante tropicale si subtropicale, grupate in functie de tara de origine; palmierii au propria lor aripa, la fel ferigile si plantele mediteraniene – maslin, mirt, dafin, lamai si portocali. In sera plantelor australiene, pot fi intalnite exemplare de Ficus sau Eucalipt. O alta sera adaposteste peste 750 de specii de cactusi si plante suculente originare din deserturile africane si ale Americii de Nord si de Sud.

Daca nu ati vazut pana acum un peste piranha, aveti un motiv in plus sa ajungeti la acvariile de la Jibou. Bonus pentru copii, si nu doar, prezenta altor specii spectaculoase: porcul de mare cu tepi, pestii „chirurgi”, nisetrul, pastruga, rechinii de apa dulce, pesti „neon”, peste „fluture birjar”, peste „clovn” sau peste „inger”.

Pentru un tur complet, nu ocoliti gradina romana, gradina japoneza mica si cea mare, lacul de acumulare si tarcurile mistretilor si ale caprioarelor.

Preturi si orar

Gradina poate fi vizitata zilnic intre orele 7.00 si 19.00, in exterior, iar serele sunt deschise de la 8.00 pana la 18.30. Taxe de intrare este de 5 lei pentru adulti, 3 lei pentru elevi, studenti si pensionari. Copiii sub 7 ani si persoanele cu handicap intra gratuit. Intre ora 6.15 si pana la 17.20 dupa-amiaza, din gara Zalau pornesc spre Jibou opt trenuri, costul unui bilet fiind cuprins intre 3,2 si 6,2 lei.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.