Dezastru forestier

Omul de afaceri Gheorghe Ceteras, retinut in dosarul privind retrocedarea a 5.000 hectare de padure
Dezastru forestier
Dezastru forestier

Peste 500 de kilometri de drumuri forestiere din cinci judete, 42 de hectare cu plantatii forestiere si doua pastravarii au fost distruse de fenomenele meteo extreme care au avut loc in ultima decada a lunii iulie, au anuntat, marti, reprezentantii Regiei Nationale a Padurilor (RNP) – Romsilva.

Potrivit datelor centralizate de RNP, in judetele cele mai afectate de inundatii (Arges, Valcea, Gorj, Teleorman, Hunedoara, Caras – Severin, Bacau, Suceava, Timis si Mehedinti) au fost distruse integral sau partial circa 500 kilometri de drumuri forestiere, din care 80 km in judetul Arges, 40 km in Gorj, 260 km in Valcea, 80 km in Hunedoara si 40 km in Bacau.

De asemenea, au fost afectate de inundatii 42 ha de plantatii forestiere si 7 ha pepiniere in judetul Teleorman, iar 55 ha arborete de molid au fost distruse de doboraturi de vant in judetul Suceava. Ploile torentiale au mai distrus 6 lucrari de amenajare a bazinelor hidrografice din care 5 in judetul Bacau si unul in Valcea precum si doua pastravarii, una in judetul Bacau (Intarcatoarea) si una in Valcea (Bradisor).

Specialistii regiei s-au deplasat in judetele cele mai grav afectate pentru cuantificarea, la fata locului, impreuna cu conducerile directiilor silvice, a pagubelor provocate drumurilor forestiere, lucrarilor de corectare a torentilor, obiectivelor economice, culturilor si arboretelor din fondul forestier administrat de catre Regia Nationala a Padurilor – Romsilva. De asemenea, au stabilit masuri operative pentru refacerea drumurilor forestiere calamitate, cu prioritate a celor cu impact asupra comunitatilor locale si a circulatiei materialului lemnos si repunerea in functiune a obiectivelor economice, fiind alocate si sumele necesare refacerii acestor obiective in regim de urgenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *