Dezbatere pentru parcul fotovoltaic de la Giurgeni, Ialomita

Dezbatere pentru parcul fotovoltaic de la Giurgeni, Ialomita

Locuitorii din zona de est a judetului spera ca vor putea face economii serioase la energia electrica, incepand cu toamna acestui an.

Investitia intr-un parc fotovoltaic la Giurgeni a revenit in atentia publica printr-o dezbatere la care au participat membrii comunitatii si consilierii judeteni.

Saptamana aceasta reprezentantii Consiliului Judetean Ialomita s-au deplasat pe terenul extravilan din apropierea localitatii unde ar putea fi amplasate panourile fotovoltaice care vor genera energie electrica pentru toata zona Giurgeni, Gura Ialomitei si Vladeni.

Arhitectul Viorel Miturca spune ca planul prevedea initial un teren de 30 de hectare din care s-au restrans masurile de siguranta, iar capacitatea de 8 megawati este suficienta pentru nevoile zonei.

Presedintele Consiliului Judetean Ialomita, Silvian Ciuperca, a asigurat cetatenii de mentinerea biodiversitatii din zona, prevazuta in programul national „Natura 2000” si garanteaza ca parcul fotovoltaic nu va distruge mediul natural al pasarilor.

Nicolai Kanetti este unul dintre investitorii americani din Estul Ialomitei. De origine romana, Kanetti spune ca soarele Baraganului l-a atras catre dezvoltarea panourilor solare.

Primarul localitatii Giurgeni, Valere Dinu, s-a declarat incantat de valorificarea terenurilor care nu mai pot fi arabile, mai ales ca proiectul va asigura consumul institutiilor si iluminatul public.

Valoarea parcului fotovoltaic este de 800.000 de euro, iar termenul de realizare a proiectului este de 4 luni. In Romania in acest moment exista un singur parc fotovoltaic realizat in judetul Giurgiu.

Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente