Ecologistii si autoritatile, in dezbateri pentru Delta Dunarii

Ecologistii si autoritatile, in dezbateri pentru Delta Dunarii
Ecologistii si autoritatile, in dezbateri pentru Delta Dunarii

O serie de propuneri privind Delta Dunarii au fost dezbatute recent la Tulcea, la dezbateri participand reprezentanti ai institutiilor statului si membri ai or­gani­zatiilor nonguvernamentale de mediu.

„Scopul intalnirii a fost acela de a sub­li­nia inca o data situatia in care se afla resur­sa piscicola din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si de a gasi impreuna solutii pentru gestionarea ei pe termen lung. S-au purtat discutii si s-au facut unele propuneri privind pescuitul si actele normative in vi­goare sau in curs de emitere. Printre ideile enun­tate in cadrul sedintei se numa­ra propunerea de reamenajare o zonelor de re­producere naturala a faunei piscicole, li­mitarea vitezei de circulatie si a numa­rului de ambarcatiuni de pe teritoriul RBDD, arondarea zonelor de pescuit pe lo­calitati si veniturile obtinute din acordarea permiselor de pescuit sa fie utiliza­te in fo­lo­sul comunitatilor locale, popularea prin reproducere naturala, unele modificari legislative, infiintarea de ferme piscicole pentru sturioni”, se precizeaza in comu­nicatul ARBDD.

Reuniunea este inscrisa in seria de in­talniri stabilite in cadrul proiectului „Delta Dunarii – paradisul aproape pierdut”, finantat prin Programul Operational Sectorial Mediu 2007-2013.

La sedinta au participat un numar de 22 de persoane, printre care guvernatorul si specialisti din cadrul ARBDD, membri ai Asociatiei „Salvati Dunarea si Delta”, Pre­fectul Judetului Tulcea, Vice-Presedintele Consiliului Judetean Tulcea (CJT) si alti specialisti din cadrul CJT, membri ai unor asociatii de pescari profesionisti ce activeaza in Delta Dunarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *