Dezvoltarea agriculturii ecologice, discutata la Mediafax Talks about Romanian Agriculture

agricultura_eco.jpgPotentialul Romaniei in agricultura ecologica si dezvoltarea acestui sector vor fi dezbatute la conferinta Mediafax Talks about Romanian Agriculture, pe care Mediafax o organizeaza marti, 22 septembrie, de la ora 10.00, la Hotel Howard Johnson din Bucuresti.

In 2009, circa 250.000 de hectare vor fi destinate culturilor biologice in Romania, cu circa 10.000 de hectare mai mult decat in anul precedent, ritmul de crestere fiind mai lent decat media anilor 2000-2007, din cauza lipsei subventiilor, potrivit asociatiilor din domeniu. Peste 4.000 de fermieri inregistrati in 2008 au produs 261.000 de tone de produse bio, dar anul acesta productia este asteptata sa scada cu circa 15% din cauza secetei. In ciuda acestor probleme si a crizei economice, cultivatorii de produse agricole bio sunt increzatori in viitorul sectorului in care activeaza.

In acest context, Mediafax Talks about Romanian Agriculture va pune in dezbatere factorii de care depinde evolutia agriculturii ecologice in Romania.

Alte teme de discutie vor fi Programul National de Dezvoltare Rurala, solutiile statului la problema irigatiilor, concurenta facuta produselor romanesti de catre cele importate si promovarea programelor de finantare agricola in randul fermierilor.

La eveniment vor fi prezenti reprezentanti ai Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, producatori si procesatori, reprezentanti ai bancilor, societatilor de leasing si de asigurari, consultanti si importatori de masini si utilaje agricole.

Inscrierile pentru participare se fac pe website-ul www.mediafaxtalks.ro/romanian-agriculture sau la numarul de telefon 031.8256.424, pana pe 21 septembrie.

Articole similare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,210FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente