Din agenda controalelor in paduri

Din agenda controalelor in paduri
Din agenda controalelor in paduri

VAMA – 14 FAGI TĂIATI SI FURATI. „Avandu-se in vedere sesizarea lui Vasile S., de 49 de ani, din comuna Vama, privind taierea fara drept de arbori si furtul de material lemnos, politistii Sectiei 14 politie Rurala Vama, Postului de politie Vama, reprezentatii ITRSV Suceava si ai O.S. Vama s-au deplasat la fata locului, in fondul forestier O.S. Vama, constatand ca pe terenul in cauza sunt taiati 14 arbori de fag, nemarcati, cu un volum de 35,896 mc si o valoare de 7.663 lei” informeaza Biroul de presa al IPJ Suceava.

Tot cu ocazia cercetarii la fata locului, s-a stabilit ca arborii au fost taiati de Vasile L. si Nicolae L.

In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala fata de cei doi, pentru taiere fara drept de arbori si furt de material lemnos.

> FALS MATERIAL IN INSCRISURI OFICIALE SI UZ DE FALS. La ora 10.30, miercuri, a fost executat un control la o societate comerciala de tip „intreprindere familiala”, cu sediul in comuna Sucevita, sat Voivodeasa, avand ca obiect de activitate debitarea si comercializarea materialului lemnos. Cu aceasta ocazie, aflam, au fost identificate 4 avize ce prezentau modificari cu privire la cantitatea de material lemnos, avize ce au fost emise, catre intreprinderea familiala, de O.S. Solca. Verificandu-se piesele mentionate in aceste avize si calculandu-se cantitatea totala, a rezultat un plus de 40,30 mc lemn lucru rasinoase. In urma verificarii incrucisate, la sediul O.S. Solca, s-a constatat ca existau diferente intre cantitatea de material lemnos vanduta de ocol catre societatea comerciala in cauza si cantitatea mentionata in evidentele contabile, cat si cea raportata in Sumal.

In cauza s-a dispus confiscarea valorica a cantitatii de 40,30 mc lemn lucru rasinoase, in valoare de 44.400 lei, sanctionarea contraventionala cu avertisment si s-a intocmit dosar de cercetare penala fata de Gheorghe B., de 44 de ani, din comuna Sucevita, sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

> IZVOARELE SUCEVEI – A TĂIAT 10 BRAZI DIN AVUTUL STATULUI. Agentii Postului de politie Izvoarele Sucevei au actionat miercuri pe linia combaterii taierilor ilegale de arbori, sesizandu-se din oficiu cu privire la faptul ca, din padurea statului, situata in Cantonul ,,Dvoriste” de pe raza O.S. Breaza, Mihai B., de 73 de ani, localnic, a taiat, fara drept, 10 arbori esenta rasinoase, lemn de lucru in volum de 7,81 mc si valoare de 800 lei.

Lemnul a fost ridicat in vederea confiscarii si predat in custodie padurarului.

Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de taiere fara drept de arbori.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente